Quote:
Originally Posted by Arthur
@DIVINER
Mihajlo, valjda se secas da odluke oko kupovine skupe opreme u mom ateljeu ne donosim ja, niti ih ja finansiram. Uglavnom mogu da uticem, mada mi se nije cinilo logicnim da u ovom trenutku "kocim" stvar, kada je kolega vec nasao SMESNO povoljnu cenu za pomenutu masinu. Ne razumem se u CPU arhitekture, niti dovodim tvoje znanje u pitanje, ali me zanima koja je onda uopste svrsishodnost proizvodnje quadro masina, a narocito njihova popularnost na zapadu ( www.gearslutz.com) ukoliko se njihova CPU moc gusi magistralama, RAMom i sta ja znam vec cime.
Drugo, vec drugi put te pitam, kao iskusnijeg znalca i coveka koji slaze DAW masine, da li bi mogao da mi ucinis i probas da izazoves slican problem na RuDaw masinama, i da mi potvrdis njegovo postojanje, a mozda (sa obzirom na tvoje OC znanje) i pomognes da resim. Do sada, jos nisam od tebe dobio konstruktivan odgovor, te te jos jednom drugarski molim za nesebicnu pomoc, bez ulazenje u dalje razlaganje ZASTO umesto KAKO. 
|
Polako! Znam ja da ti nemas nista sa tim, i vidim da si me pogresno shvatio. Kritika je upravo bila upucena tvojim nadredjenima (jer sam sit pametnjakovica koji su kobajagi profesionalci, a ovamo ni alat koji treba da im zaradjuje lebac ne znaju da odaberu)...
Quote:
ali me zanima koja je onda uopste svrsishodnost proizvodnje quadro masina, a narocito njihova popularnost na zapadu ( www.gearslutz.com) ukoliko se njihova CPU moc gusi magistralama, RAMom i sta ja znam vec cime.
|
Pa ne moras da se ganjas sa ljudima na gearslutzu i strancima...Kad vec nisi/niste odmah htjeli da me konsultujete (ili nekoga ko zna oko ovoga vise...ja sam tu potpuno nebitan) , ima vec dovoljno relevantnih stranica kod nas , na kojima mozes procitati skoro sve sto sam ja vec naveo. Npr:
http://www.benchmark.co.yu/modules.p...r=3932&quale=7
Quote:
Iako je quad core prava demonstracija moći ta moć ni izbliza nije iskorišćena na pravi način. Proizvođači softvera se ”prenemažu” već više od godinu dana izgovorima da optimizacija samo što nije... Doduše i sam Windows XP nije previše nastrojen SMP radu i za bolje iskorišćenje potencijala multi-core procesora svakako treba sačekati Windows Vista operativni sistem koji je zasnovan na Windows 2003 Server kernelu. Situacija je veoma jasna kada su testovi u pitanju. Sintetika jasno ukazuje na potencijal, a kao i obično realne aplikacije nam govore koliko je tog potencijala iskorišćeno. Testovi memorijskog transfera jasno ukazuju na to da Core 2 Duo ima bolje performanse u tom segmentu u poređenju sa Kentsfield-om i kod softvera koji nije optimizovan za multi-core dešava se da Conroe daje bolje rezultate nego Kentsfield. To je posebno uočljivo u slučaju 3D Mark testova i uopšte igračkih testova koji su veoma zahtevni po pitanju memorijskog protoka. Ipak, DivX kompresija i rendering su tradicionalno jaka polja SMP arhitekture i Kenstsfield je tu veoma jasno pokazao zube Conroe-u. Međutim, dobici ni izbliza nisu toliko veliki kao kada smo sa single core procesora prešli na dual core. Photoshop je još jedna svetla tačka, koja pokazuje da uz dobru optimizaciju može biti prednosti, ali ipak ni u ovom slučaju one nisu preterano velike, čak štaviše manje su nego u slučaju renderinga i kompresije video materijala. Jednostavno, u ovakvoj kontalaciji odnosa, u desktop segmentu nije lako iskoristiti ni potencijal dual core procesora na pravi način, a o quad core rešenjima je izlišno i govoriti.
|
Quote:
Drugo, vec drugi put te pitam, kao iskusnijeg znalca i coveka koji slaze DAW masine, da li bi mogao da mi ucinis i probas da izazoves slican problem na RuDaw masinama, i da mi potvrdis njegovo postojanje, a mozda (sa obzirom na tvoje OC znanje) i pomognes da resim. Do sada, jos nisam od tebe dobio konstruktivan odgovor, te te jos jednom drugarski molim za nesebicnu pomoc, bez ulazenje u dalje razlaganje ZASTO umesto KAKO.
|
Mozda je to zato sto mi nisi postavio konstruktivno pitanje...Pitao si samo da li sam/smo imali problema radom na dualcore procesorima...Rekao sam ti da nismo nijedan do sada (i ogranicio pricu na samo one instrumente i efekte koje smo probali, a to nije nemali broj). Ostavi mi upute za preciznu rekonstrukciju problema koje imas, pa cu pokusati da izazovem simptom, sto da ne. Iako ti tvoji "strucnjaci" nisu zasluzili da im se besplatno pomaze, znam da si ti ok, i da ces cjeniti svaku pomoc, tako da ne vidim u cemu je problem...