View Single Post
Old 22-04-2007, 07:32 PM   #13
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: web prezentacija

Pozdrav Gorane...

Posto sam odavno prestao da imam vremena za kilometarske postove, a i bransa u kojoj treba da se izjasnim subjektivno o necijem radu, bas iz razloga sto nije bas najzahvalnija, i nije ona u kojoj se najbolje snalazim, preci cu odmah na komentarisanje tvog rada (slusao samo Noc kada mi je prisla, i Strogi centar).

Po meni je ovo sto radis vrlo dobro, cak odlicno s obzirom da guras sam te "vetrenjace" koje si cini mi se spomenuo negdje (ako nisi, nema veze ). Vokalne sposobnosti su ti skroz ok (vokal si cini mi se odlicno usnimio i obradio s obzirom na ipak skromnu opremu kojom raspolazes), muzickog umjeca sigurno da imas, a tekstovi i interpretacija istih kroz pjesmu, su ti NAJJACA strana (dosta metafora, prenesenih znacenja, dobro uklopljenih u "okolicu" aranzmana.... centar srca, setanje i galama, selidba, izmedju nas planina, su neke deonice koje stvarno utisnu pjesmu u ozbiljnog slusaoca). Meni je to stvarno ekstra...

Tehnicka strana samih aranzmana i produkcije opet i nije tako blistava kao ovaj malopredjasnji muzicki aspekt. Po meni imas dosta "semplova" kojima tu nije mjesto (pokusavas da umiksas i utisnes vjestackih semplova tamo gdje im ili nije mjesto (ritam sekcija u Noc kad mi je prisla), ili prosto to odradis tek tehnicki zadovoljavajuce (a da bi postigao i tu ekstra rezultate treba i to znati ekstra uklopiti...vjerovatno si sam svjesno usao u rizik, tezeci da modernizujes aranzman). Poceci i gradacija pjesama su odlicni (posebno mi se svidja dinamicki isfiltriran bubanj na pocetku Centar), ali su ti recimo krajevi losi u obe pjesme, i to moras podhitno popravljati (ovo je opet komentar vezan za muzicki aspekt)...

Bubanj u Centar su suvise neutralni (neutralni svakako trebaju da budu u baladi, ali su ovi suvise neutralni), stereo slika pomalo cudna (suvise si sve rasirio, tako da je sve razbacano), orkestracija prilicno siromasna (vidi da se bacis na proucavanje Vienne i EastWest Orchestre i poslusaj Anitine radove), prateci vokali su vrlo dobri ali ne blistaju, dupleksi takodje, cinele (od bubnjeva) su opet nesrasmjerno definisane i ciste u odnosu na ostali set, bas pomalo prejak (ali to je mozda vise do moje opreme za slusanje, posto si bas potrefio frekvencu rezonance JBL kontrolaca) ali opet, kao sto rekoh, progresija i gradacija, kulminacija i sve ostalo sto cini pjesmu kao pjesmu su zaista odlicno odradjeni. Prakticno imam zamjerke samo na one stvari koje svejedno mogu da se poprave radom ucenjem, i opet radom (i uglavnom su tehnicke prirode) a sve ovo ostalo je, s obzirom da si sve radio sam (ako se ne varam) bolje od vecine produkata na domacem muzickom nebu.

Eto to bi bilo to, a kada budem imao vremena poslusacu i ostale stvari (ne volim da ih slusam onako u pozadini, to mi nista ne znaci...ja muziku ili slusam skroz na skroz ozbiljno, ili je ne slusam nikako) pa cu ti javiti komentar, a mozemo cak i da se upoznamo i o svemu prodiskutujemo uzivo uz neku kafu, posto si , koliko se sjecam jos u onom nasem prvom malom nesporazumu s pocetka tvog clanstva na forumu (da sjecam se, i jedva cekam da ti dodjem glave ) rekao da si negdje u blizini (novo naselje) cini mi se.

PS. Sajt ti je veoma dobro uradjen...

diviner is offline   Reply With Quote