Re: Oprema za najjeftinije snimanje metal gitare?
Ja sam imao isti problem, jednostavno nisam mogao da dobijem odgovarajuci zvuk gitare, koliko god sam pokusavao zvuk je bio jeftin i sa premalo distorzije. Radio sam i sa aplitubom i sa gitar rigom, isprobao sam sve moguce kombinacije,cak sam gitaru snimao preko overdrajva samo da bi dobio vise distorzije. Moram da nglasim da sam sve to vreme koristio kx drajvere sa kojima se nikako nisam snalazio, sada sam presao na asio i vidljiva je promena.
Posto nemam preamp pokusavao sam da gitaru provucem kroz distorziju samo da joj bih joj pojacao signal, gain sam smanjio na nulu, opet sam dobio prljav i los zvuk i tako dok sam eksperimentisao sa ''papucama'' dosao je red na jedan stari fejzer, nemam pojma kako ali on mi je odradio posao skoro kao preamp, podigao je signal taman koliko mi treba(pricam o fejzeru koji je isklucen, dakle na stand by), dobio sam distorziju o kakvoj nisam mogao ni da sanjam, naravno ima suma,ali ne preterano trenutno radim na tome da ga sto vise uklonim, a da zadrzim taj zestoki zvuk. Tako da nemam pojma kako i zasto i sta se ustvari desava u tom fejzeru ali mene ledja vise ne bole. Moj ti je savet da eksperimentises, ja sam ono sto trazim dobio tek posle 3-4 godine i to sasvim slucajno, inace ja koristim guitar rig 2 i prezadovoljan sam, ali je cinjenica da on opterecuje masinu.
|