View Single Post
Old 22-04-2007, 08:33 AM   #15
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Default Re: Gitara ili Bas pravo u AD ????

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Totalno si promasio temu , niko ovde nije pocetnik .......

Prica se o preampu izmedju instrumenta i AD , jer ga negde mora imati ....kapiras .... ?

Naravno da ne pricamo o balansiranim i nebalansiranim ulazima i jurenju 0 .....

Ali hvala na pokusaju da pomognes

Pozdrav
sorry, Ja sam doduse pocetnik ali procitao sam temu "bas ili gitara pravo u AD" pa reko da kazem kako ja radim.
Cini mi se da nije bitno dali je u pitanju Paris ili ADA 8000 ili 1212m princip je isti, karakter nije, jer sama konverzija analognog signala u 00000011111111 je prica sama za sebe. A evo price za paris >

"The unit also functions as a universal high-end AD converter, as it not only offers the highest quality conversion of microphone signals, but also of line signals from -55dBU up to +30dBu, and even instrument signals. And all this without needing to set an input sensitivity. Clipping is practically impossible. Live recordings become simpler, safer, and more comfortable."

Tako itekako ima veze +4 ili -10 jer je to ustvari podesavanje ulaznog signala AD konverzije i a samim tim i odnosa suma u istoj. Kad na ulazu podesis +4 tada nema smisla ici sa gitarom direkt i tada je potreban ispravljac (di box, preamp) da bi signal bio upotrebljiv a samim tim od ispravljaca do ulaza u AD moras koristiti balans kablove. Znaci do ispravljaca obican git. kabl a od ispravljaca balans kabl. Kad na ulazu podesis -10 tada mozes direkt bez ispravljaca u AD. Sto manje suma vise gaina. I nekad nije potreban ispravljac signala da bi usnimak bio dobar jer ako su konvertori dobri signal je besprekoran za dalju obradu...................... ali to je vec prica o kvalitetu konverzije a ne o nacinu bockanju basa ili gitare direkt u AD.
Ako sam opet promasio temu BRISI, pa cu malo prvo da ucim ! jos jednom sorry.

pozdrav !
nenad is offline   Reply With Quote