Re: Gitara ili Bas pravo u AD ????
ko ima 1212m ima i lepo zvanicno objasnjenje u manual-u u cemu je razlika izmedju +4 i -10db, i u stvari zasto balans kabl, a zasto nebalans kabl.
potrosite malo vremena, korisno je. A i cujno je ! Pokusajte da snimite vokal na -10 i isto to na +4, naravno odgovarajucim kablom koji ide u preamp pa u comp. Vokal snimljen na +4 ima vise prostora za kompresiju u miksu a samim tim i lepse leze izmedju instrumenata, lakse mu se nadje mesto. Ja sam doduse pocetnik u snimanju vokala ali cujem razliku. Gitaru bodem direkt na -10, ona je vec pooooprilicno sredjena jos pri usnimku tako da pri miksu krecem od kicka pa basa pa direkt gitara a glas, cini mi se, snimljen na +4 lakse legne u sve to bez nekih vecih intervencija. cak nekad samo pass na 100hz i SPITFISH za skidanje sssssss i to radi pos'o ! a EQ samo za AIR.
NULU U sekvenceru ne treba juriti, ostavite malo prostora za EQ i COMP, oni dodju do NULE brze nego Vi. Za kucno usnimavanje gitare ili basa 1212m sa njenim preampima je skroz o.k. resenje. Moje misljenje ne treba uzeti kao zdravo za gotovo, vec probajte i eksperimentisite.
|