Quote:
Originally Posted by kejkz
hm, mislim da adi 2 nema preamp
moguce je staviti bas direktno na AD, kod RME jos postoji podesanje osetljivosti ulaza, ali je lakse i lepse ici preko DI kutije. Kada nema druge solucije, moze i direktno, rezultati su obicno dobri, zavisi od bas gitare... Snimio sam bas na taj nacin dosta puta...
|
Pise da ima invisible preamps ..... jbg a ..... meni na Paris sistemu ( kad ukljucim bas ili gitaru ) snimak je toliko tih da je besmisleno ......
evo kopije texta sa Digital Cave a .....
" Prema tvrdnji proizvodjača ovi preampi su diskretni i sa najmanjim mogućim stepenom distorzije, ali su u realnosti dovoljni da možete bez problema uključiti električnu gitaru ili bas koristeći ih kao jedine preampe. Ideja ovih preampa je bila kompatibilnost sa raznom opremom, a ne simulacija preamp-a (kako god ih nazvali preampi rade). Naravno ne treba se osloniti na to, ali recimo na opciji od +4 dBu preamp treba samo uključiti i jedva "pomilovati" gain. Ovo je možda i bila najbolja provera kolko su ti preampi neutralni, jer nema neke razlike u konverziji bez obzira da li odabrete opciju +4 dBu i malo gain-a sa pojačala, ili Lo Gain (kako bi trebalo) i normalno namestili gain na preamp-u. "
Koju kartu imas ????
Pozdrav