Re: Potreban savet za kupovinu klavijatura
Mislim da je Milos u pravu sto se tice Rolanda, jer su "bread & butter" boje ubedljivo najbolje na Rolandima, doduse ne na svim. Mislim da je glupo kao prvu klavijaturu kupovati nesto sto je specijalizovano, kao sto su VA ili analog instrumenti. Jesam doduse veliki fan ROLANDa, ali nije to samo subjektivno, postoje jaki razlozi za to, a to je bas kvalitet zvukova u ROMu, koji je drasticno bolji nego kod KORGa, to se najlakse primeti kada se u KORGu "osushe" patchevi, to jest skinu se razni korusi, flendzeri, reverbi, koje Korg prilicno vesto "sminka". Kada se to isto uradi kod Rolanda, vrlo je mala razlika - probajte i sami...Ljubazni ljudi iz SKY MUSIC su mi nudili razne KORGove, donosili mi na kucu, da probam, i moram reci da sam vratio i OASYS a i KORG TRITON EXTREME, jer kada se uporede sa mojim FANTOM X7 sintom PADAJU OBA!!
Naravno OASYS je fenomenalna sprava, ali ne vredi ni 25% para koje se za njega traze, realna vrednost njegova je otprilike 2000eura u vrh glave...
Sto se polovnih keys tice, mislim da su ljudi u pravu, tojest slobodno kupi neki polovnjak, jer se on "ne trosi" od upotrebe, kao naprimer auto, postaje malo prljav, malo ogreban, ali ako sve radi, radice i ubuduce. treba samo obraditi paznu na tipke, i display... a moj ti je savet da potrzis, kao sto Milos rece neki od XP serije. Ja sam prosle godine prodao XP80 sa flight caseom za bednih 600 eura, i danas se kajem, mada sam ga zamenio objektivno boljim sintom...
Pozdrav, i srecan lov!!!
Last edited by slowstar; 21-04-2007 at 09:56 PM.
|