Thread: Monitori, opet
View Single Post
Old 20-04-2007, 06:42 PM   #14
Max
Pro Member

Default Re: Monitori, opet

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...pa za usi jos nekako... mada imam apsolutni sluh vec godinama...
Apsolutni sluh ti nece pomoci mnogo , osim da brze odredis na kojoj je frekvenciji problem ....... sto mogu da urade i ljudi koji nemaju apsolutni sluh ...... s' tom razlikom sto ce covek bez apsolutnog sluha reci ...... " imas problem oko 200 - 250 Hz " i onda nadjes problem

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...iskustvo... pa dobro... mozda i to, mada ne kontam... coveku treba iskustva da bi nesto cuo? Sedne neko da slusa muziku i treba mu iskustva da bi znao sta slusa? ne kontam....
evo objasnjenja ........ kao sto jako dobro znas uvo menja svoju percepciju i u odnosu na doze ili krace izlaganje odredjenoj snazi , kao i na mnoge druge uslove ..... mix moze u 2 popodne da ti zazvuci savrseno , a sutra u 10 da se sam sebi zacudis sta si radio ...... znaci da bi skapirao sta se desava i upoznao sta je do prostorije a sta do zvucnika , trebalo bi da imas iskustvo ( npr da si cuo isti monitor u 2 -3 ) prostorije , da znas sta on sam moze a za sta je kriva prostorija itd ..... Ja sam svojevremeno pravio mamutska uporedjivanja od 7 - 8 pari monitora ( u Kosutnjaku ) i to su mi neprocenjiva iskustva ......

Kad bi covek se oslanjao samo na ono sto cuje , odabrao bi ono ste se lepo cuje ( Dynaudio ) , a mozda treba odabrati zvucnike na kojima odmah sve ne zvuci instant lepo ..... vec treba poraditi na tome ..... ( opet iskustvo )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote