Quote:
Originally Posted by alavuk
ako ja umem da citam (valjda) covek napisao da mu ne trebaju vstI-ovi posto je pun ko svemirski brod sintisajzera ... i mislim da je u nekim ranijim postovima napisao da koristi neke eto ... btw mogao bi da kaze svoje misljenje o nexusu 
|
Nikad ne mogu da budem "pun k'o svemirski brod" Tacno je da ih imam nekolicinu, ali kao i kod svakog sintomanijaka, nikada mi nije dosta, mada vise nemam gde da ih postavim, zbog ocajno male svoje radne sobe
(cca 4,75X4 m)
Sto se Nexusa tice, skoro sam ga dobio, i za sada su mi utisci pomesani, koliko sam video, veoma dobar mu je reverb (za tu namenu, naravno) ima interesantne atmosferske zvuke, zgodno poredjane po grupama, nisam jos sve stigao da preslusam, ima ih dosta koji se razlikuju samo u nijansama, ali sam nazalost primetio da dosta opterecuje CPU, meni se ponekad popne na 35-40% (jedan procesor, naravno) tako da mislim da bi u sledecoj varijanti trebalo da ga malo srede po tom pitanju. Sve u svemu, nista sto moj voljeni FANTOM X ne bi mogao adekvatno da zameni, i da nadmasi, ali naravno nemaju svi FANTOM X...Misljenja sam cak, da je u kategoriji "pads & evolving textures" atmosphere znacajno bolji, plemenitijeg zvuka...
Moje najprijatnije iznenadjenje, cak odusevljenje je bilo kada sam probao Modart Pianoteq, modelovani klavir od samo 8 mb!!!
Zao mi je, istekao mi je demo, pa cu morati da ga narucim, mada je prilicno skup, (250 eu) Bolje se ponasa pod rukom nego razni "Ivory" i "Grand"
Namerno kazem "pod rukom" jer nema nasa rec za to, mozda "svirljivost" (engl playability). U LOGIC PRO, takodje postoji par pristojnih sintova, vrlo dobar RHODES i pristojan HAMMOND mada vise volim B4...Inace voleo bih da probam sintove Roba Rappena, pa ako neko zna da me uputi na 'Demo" bio bih mu zahvalan...