Quote:
Originally Posted by dejankuki
A Cubase 4 je malkice unapredjena, plag inova vise i bolji su, ukinuta podrska za DX i DXi... Ja nisam licno probao ali po forumima nisu bas odusevljeni.
|
Na zalost, nisam probao SX4, ali mi se taj novi VST standard cini zanimljivim... rekao bih da obecava... samo jos da bude prihvacen i od proizvodjacha VST-a... Stvarno je dobar stos sto su uradili tako da VST opterecuje procesor samo dok realno svira... tako da vam neki plug, ili VSTi nece opterecivati CPU non stop, ako se koristi recimo samo na traci koja traje recimo 40 sekundi... kada se traka zavrsi, on se iskljucuje i rasterecuje CPU... koliko sam ja ukapirao...
Zanimljiv je i Steinberg-ov novi sampler... ali, jos uvek ne znam kako to radi, ali, zanimljiv je zato sto je radjen na Motiff-ovom algoritmu...
To odustajanje od DX je za mene realni minus. Nema mnogo, ali ima nekoliko meni dragih plug-ova koji su iskljucivo DX... Ne svidja mi se bas chinjenica da u SX4 nije moguce koristiti npr. TimeWorks Mastering Compressor, ili recimo Algorithmix Red i Orange...