View Single Post
Old 19-04-2007, 01:53 AM   #14
bojanmil
Member

Default Re: Majestic Bass na Athlon64 X2 platformi...

Iz ličnog iskustva znam da će često menjanje konfiguracije iz multiprocessor u uniprocessor imati ozbiljne posledice po sam operativni sistem. A treba mi nedelju dana da instaliram komletnu mašinu, pa mi nije zapelo da problem rešim na ovaj način. Za prvo vreme ću koristiti varijantu sa dva računara i FxTeleport-om i putem njega koristiti Majestic na drugom računaru... Molim Boga da se u dogledno vreme pojavi neko konkretnije rešenje!
Uzgred, prebacivanjem u tzv. "Standard PC" mod se gubi i podrška za ACPI, što znači da će kompletan sistem raspolagati sa samo 15 IRQ kanala i da će u 90% slučajeva doći do konflikta na magistrali! Ne daj Bože da mi LunaII "shar-uje" isti IRQ sa, recimo, grafičkom kartom. U tom slučaju od muzike nema ništa... U slučaju prebacivanja sa multiprocessor sistema na uniprocessor se ne gubi pomenuti ACPI, ali kod onih koji nemaju dual core procesor, a nemaju ni mogućnost isključivanja HyperThrading-a u BIOS-u, doćiće do transformacije u takozvani "Standard PC" mod i do gubitka ACPI-ja!

Last edited by bojanmil; 19-04-2007 at 01:57 AM.
bojanmil is offline   Reply With Quote