18-04-2007, 06:06 PM
|
|
Pro Member
|
Re: Potrebna pomoc gitarista
Quote:
Originally Posted by darkstar
Caos,
Ajde polako,ocigledno nisam dao dobro objasnjenje.
Prvo,nismo drekavci.Distorziju koristimo u razumnoj meri,na ponekoj pesmi(daleko od toga da je svuda i da je napanjena "do kraja").Drugo,gitare NAM SVIRAJU razlicito,jer to i jeste poenta dvojice gitarista,zar ne?U smislu - kad jedna svira solo,druga svira ritam ispod,a ako obe sviraju ritam,sviraju pomalo razlicit groove,itd.
Ljudi nemaju pojacala,pa rade na ozvucenju farbe (imamo svoj prostor,pa ne moraju da akaju slusalice za to).Upravo sam to i hteo da pitam - posto sada moraju da rade na svojim farbama,da li imas (imate) neke predloge sta uraditi na procesoru,kako ekvalizovati sve to,neke tipove....tipove gitarista
Znaci - ne prepanjujemo se,imamo aranzmane sredjene,ne sviramo metal,kupamo se vise nego jednom nedeljno,i sviramo vec neko vreme
Ajde sad ozbiljno,sve preporuke su dobrodosle.
Caos
|
ja ne znam kakvu konkretno muziku svirate, ali upravo je obrnuto. Mnogo je teže namestiti zvuk ako gitaristi sviraju različito nego ako sviraju isto, jer je veća gužva. Gomila bendova svira unisono delove. Znači sve zavisi kakve je muzika i kakav je željeni efekat u pitanju. Nadalje zaista ti teško može neko pomoći ovako. Dovedi nekog ko zna šta radi na probu pa ćeš možda imati neke koristi od toga. Konačno, ne mora uopšte biti problem u gitarama. Možda je problem u stvari basista koji ima viška srednjih i preglasan je a ti nisi toga svestan i pravi gužvu, tako da se gitare pretvaraju u gomilu nekonkretnog zujanja. Konačno, ništa ne može da se učini ako sami gitariste nemaju adekvatnu opremu i ne umeju da nameste sebi farbu, što je u tvom slučaju takođe verovatan problem. Takođe: Ubedi članove benda da ne stoje kod svojih pojačala već nasuprot njima (naročito basistu) na probi i da tako prave farbe, i situacija će se u startu poboljšati. Konačno možda vam aranžmanio pesama ne valjaju, to naravno niko ne može ovako da oceni na daljinu.
Quote:
Originally Posted by Arthur
Sta si ti cuo na giratama iznad 5khz da valja??? (mislim na elektricne) Ja da bi ih uopste iskoristio opako lowpassujem i notchujem taj opseg..
|
Da, ali ti si metalac
|
|
|