View Single Post
Old 18-04-2007, 12:25 PM   #4
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: problemi s vokalom za neznalice

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Dakle nemam gotovo nikakvog iskustva u radu s vokalima i u zadnje vrijeme pokushavam nadoknaditi tu "rupu". Imam jedan zhenski vokal i jedan problem s njime. Ne znam na kojem mikrofonu i kako je snimano niti postoi moguchnost ponovog snimanja. Problem je u (ako se ne varam) palatalima. Svaki slog koi pochinje sa "P" izaziva tup zvuk oko 100 Hz. Zhenski glas je dosta "visok" i rijetko se spushta blizu problematichnih 100 Hz ali kojom god metodom "skinem" taj vishak ili oshteti "boju" glasa ili jednostavno ne skine taj tup udarac zraka o mikrofon do kraja.

Cjenio bih bilo kakav savjet. Za pochetak je li uopche moguche u potpunosti korigirati ovakvu snimku jer koliko mi se chini ovo je ozbiljan propust pri snimanju.

Unaprijed hvala!
Preslusavao sam milion akapela poznatih MTV i stvari i izvalio kako na pojedinim mestima ti plosivi bas probijaju na akapelama, ali se u mixu ne cuju, zar je moguce da se toliko cuje???Drugo, ja bih to kad bih morao da resavam, resio sidechain kompresijom ako je moguce izraziti samo taj plosiv nekako kao sto bi recimo izrazili sibilante, pa da sidechainom samo to isecemo...Pojma neamDaj preview delic neki da cujemo kako to zvuci, ako moze...
Jan is offline   Reply With Quote