Re: Potrebna pomoc gitarista
Nisam expert, ali mozda mogu pomoci. Rekao si da u "gomili farbi tvoja klavijatura nestane. Nije jednostavno odgovoriti na ovo pitanje jer se tice gomile sitnica koje treba lepo sloziti da bi dobio kvalitetan i cist sound. Pre svega bih pitao da li isti problem postoji i kada ubodes slusalice u mixetu i slusas istu deonicu? Ako ne, mozda je problem prostorije u kojoj vezbate, a mozda cak i ugla u kojem ti sedis (ili stojis). Drugo se tice gitarista. neko vreme sam svirao na procesoru tipa GT6, a svakako sam probao i ME 50. GT6 po meni svakako daje kvalitetniji ton, ali su i kod jednog i kod drugog fabricki preseti pretrpani efektima koji mogu dovesti do bruma ako dva procesora sviraju dva razlicita efekta iz iste grupe (recimo phaser + flanger - ovo je nespojivo). Savetovao bih gitaristima da kada izaberu zeljeni clean ili dist da eleminisu sve efekte iz tog preseta, pozabave se EQ-om i prvo podese takav sirov zvuk i onda probajte istu deonicu da vidite ima li bruma. Takodje se podrazumeva da gitara funkcionise u srednjim frekvencijama i da bi trebalo izbegavati da dva ili tri instrumenta sviraju isti ton u istoj oktavi.
Reci ako ovo ima smisla.
|