View Single Post
Old 17-04-2007, 02:06 PM   #11
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: Potrebna pomoc gitarista

Cao,

@ Peruzza : Nisam hteo nikoga da uvredim,ali ne volim nekonkretan i nepotpun odgovor,a cinjenica je da je tvoj prvi takav i bio.Sa tvojim drugim odgovorom si mi vec dao neku ideju sta da radim,i tom odgovoru jeste mesto ovde,i za to ti veliko hvala.Tako da - nema ljutnje,izvini ako sam zvucao grubo,to nije bila namera.Sto se klavijatura tice,gledam da ne upadam u frekvencije (koliko mogu naravno) ostalih,i da farbe ne idu full spektar (naravno opet koliko je moguce,da ne budu bas bas osakacene).

@ Nenad : to bih i ja najvise voleo,ali ljudi potrazili pomoc ovde,pa posto nisu clanovi foruma,a i nemaju net,preko mene je pitanje dospelo na forum.

@ Idekius : znam za varijante slikanja mixa,i jasno mi je potpuno da jednu istu situaciju ne mozes ponoviti svuda.Sto se saveta oko visokih tice,ce probamo.Hvala !

@ Dejankuki : Upravo se radi o tome sto pricas,mi na probi se stisavamo,jer onda dodju do izrazaja sve fore,prolazi itd,i - muzika.Ali,problem mesanja frekvencija i dalje postoji.Sto se price o pojacalima tice - to je za sada jos uvek problem.Mi sviramo pop-rok muziku (AUTORSKU),pa jos uvek istrazujemo sta kako sa gitarama i ludilima oko njih.Video sam da ti procesori (pogotovu gt8) nude milion stvari,ali fakat je da je dosta komplikovano izvuci iz toga ono sto zelis,a da radi posao u bendu.

Ja sam prosto hteo da probam neke fore,a pri tom da ne iskasapim te gitare najgadnije,i u tom smeru je trebao da krene razgovor.Prosto ne znam sta ne smem da odsecem tim instrumentima,tacnije,znam otprilike,ali pomislih da je neko mozda vec nesto smozgao.Jer,desava se da farba koja je prelepa solo,kako zasvira bend ne moze da izadje,i pri tom ne mislim na jacinu.Znam i za obrnuto (doduse na svom instrumentu) - farba koja solo zvuci odvratno,kako zasvira bend izlazi kako hoces,dok je solo uzasna.E sad,moguce je da se sve ovo o cemu pricam resava kupovinom gitarskog pojacala,ali do tada,problem postoji.

Ako nekome jos nesto padne na pamet - postujte.

Pozdrav
darkstar is offline   Reply With Quote