Re: Potrebna pomoc gitarista
Kao prvo lepo ti rece co'ek Nenad, drz' se ti svog instrumenta.
A kao drugo mozda moze pomoci i da se na probi stisate. Jer i to hoce da pokvari cak i odlican aranzman, pesmu ili drugo, potom pokusajte da budete manje egomanijaci, budite vise skladna sviracko-pevacka druzina, koja sedne i resi problem.
Trece, nesto mi ne stima u tom grooveu. Ako su gitaristi solidni ili jos bolje odlicni, zar nebi trebalo da imaju isti groove. To je i poenta uvezbanosti. Zar ne?
Rad na mikseti sa procesorima, ma koliko da su dobri i skupi, uvek je zafrknut posao, jer ima previse visokih i pistecih tonova iz tzv gornjeg spektra. To bi bilo zato sto verovatno zvucnici imaju ili horne ili visokotonce, a i impedansa ulaza na miheti je drugacija nego ulaz na pojacalu. Resavanje tog problema je D-box. Ali... nije uvek 100% delotvorno.
Znaci za ovo vam definitivno trebaju Pojacala, pa izlaz iz njih (line out) u mihetu, ili mikrofoni, pa u zvucnik pa u mihetu.
Neko ti rece da se igrate, pa igrajte se, probajte i izmisljajte, ali pritom i saslusajte savete, pa i savete pocetnika, jer sam ja neke vrlo dobre stvari pokupio od "klinaca koji su poceli da sviraju pre dva meseca", ali je klinac nesto pokupio od negde i to mi je mpomoglo.
Hvala sto ste procitali ovu poruku.