Ja sam imao problema na svirkama sa "izlazenjem" instrumenata... narocito sa ljudima koji vole da "presviravaju", a i kada muzicari vole da sviraju svi u istoj lagi... ako se instrumenti lepo razdvoje i svako se drzi svog dela i svira ono sto treba da svira, ne bi trebalo da bude problema...
Ako se npr. klavijaturista, bassista i gitarista nabiju u istu oktavu i pritom sva trojica puno sviraju, naravno da se nista nece cuti... dakle, opet... kao sto reche Mr.Peruzza, Max i drustvo... ARANZMAN!
Naravno da igra i kvalitet mixera i kutija, instrumenata, pojachala, AKUSTIKA PROSTORA, umesnost onoga ko namesta zvuk... ali, za to ne postoji recempt i generalna preporuka...
Znam za slucaj kada su neki narodnjaci platili tonca da im namesti zvuk na njihovoj opremi, covek dosao i uradio posao, a oni potom slikali mixer foto aparatom

, ako slucajno neko nesto pomeri

Naravno da to ne pali... cim budu svirali u drugom prostoru, to vise nije to...

Ono sto sam ja primenjivao gotovo svuda sa svojom bivsom grupom za klubske svirke je da na razglasu dam vise visokih na tonskoj probi... kada je prostor prazan, jer kad ljudi udju, oni to "upiju"... Mozda sam gresio, ne znam... ali, stekao sam takav utisak...