View Single Post
Old 15-04-2007, 10:55 PM   #28
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: How good do your demos have to be.... i sl. filmići na tu temu

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Pa to jeste, grupe kao AcDc i Beatles su dobar primer, da jednostavan rif i konstantan groove koji se lako pamti i melodija koja upada u mozak predstavljaju nešto prolazno i muzičlki nekvalitetno.
A kad se pogleda lista najprodavanijih albuma i najprodavnijih "Artists" tendencija da nekvalitetno i neumetničko dominira je još vidljivija: Frank Sinatra, Michael Jackson, Elton John, Led Zeppelin, Pink floyd, Queen, Aerosmith, Bob Dylan, Rollingstones, itd, znači bezvredno smeće!
ma tačno je to!!! Ja lično sam pričao o sistemu " sad ću kao da sviram da bi se to svidjelo Kurti ili Murti " Uopšte ne mora da znači da je prosta melodija ili pjesma ne kvalitetna a ni da je komplikovana pod obavezno kvalitetna! Ne vjeruejm baš da su "Flojdovci" napravili, ajd npr., "shine on you crazy diamond" da bi time oduševili Marka, Janka ili Slavka! Niti da su Cepelini tako pravili "Stairway to Heaven"...ti si sad brale pobrojao najjače od najjačih, to je već sasvim neka druga priča! To su kultne grupe i pjesme i u toj nekoj "jednostavnosti" koju ti pominješ ima nešto magično. Često je jednostavnost temelj velikih umjetničkih djela, tako da taj tvoj komentar definitivno stoji (što se mene tiče)

Sve je to relativno. Svako ima svoj pogled i svoje shvatanje. Takodje ne postoji ni definicija umjetnosti, niti će se ikad doći do nje....

Ima tu masu stvari i ja ne bih sad da davim prisutne jer ovo nije ni vrijeme ni mjesto, a niti sam ja neki stručnjak

aj ćao
balthazaar is offline   Reply With Quote