Ne kazem da bez neke sprave nema dobrog miksa, niti da se ne moze vokal snimati u ormaru, ali posto sam sve ovo procitao, stekao sam utisak da cena neke skuplje opreme nije opravdana kvalitetom u sta ja ne verujem.
[/QUOTE]
To sto si rekao da oni sa puno tehnike kazu da ti ne treba puno tehnike...pa valjda su oni u boljoj poziciju da to kazu nego oni koji ni nemaju brdo tehnike. Nemozes da ocenih dok nemas! Jasno ?!
U mom slucaju, ja sam nakamarao iz vise razloga...(prvo, nisu ni sve moje sprave neka prva liga, da se razumemo!)
Uglavnom, kad treba da se plati porez, ako pazarim nesto za studio - onda ga ne platim! Bolje sprava u rack-u nego pare drzavi!?
Drugo, kad zavalim nekome cenu za miks ili remiks i kad mi dodje u studio, mora da vidi mikser na metar, brdo reglera, lampica koje trepere i ekrana da bi pristao na tu cenu!
A sad dali cu da radim sa 2 efekta i sve na kompu (kad on ode) to je moja stvar...
trece - neke sprave mora da se imaju ako si "profesionalni" producent / studio..zbog kompatibilnosti. Pro Tools, na pr itd...
Ako sedis kuci i radis za svoju dusu ili svoju muziku za neko izdanje - sve je dobro. Cak, sve je bolje od opreme koju su ljudi imali pre 10-15 godina, a radili su mnogo bolju muziku..
jel sad malo jasnije??