Re: Ensoniq Emu Paris Pro
@ Za Chlusterchord-a
Ako vec imas RME FireFAce, a verujes da DSP bolje radi sabiranje kanala od software-a koji pogoni CPU rachunara, zato za sabiranje ne koristis RME-ov mixer? Posto novije serije RME-ovih kartica, pa i FireFace, imaju DSP chip-cic koji sluzi upravo tome... da pogoni mixer karte...
Ovi na PlanetZ forumu se kunu kako CreamWare 24\48 i 48\96 mixeri imaju bolju sabirnicu nego Nuendo, jer ih pogone Analog Devices DSP-i... ja sam poredio i odustao od toga... jer ne mislim da je tako... a ne mislim ni da je gore... ali mislim da razlika koju niko nije uspeo argumentovano da potvrdi i koja ne moze da se realno primeti na a\b testu nije dovoljna da bih ja sebi komplikovao zivot i odrekao se mogucnosti koje definitivno postoje kada se radi u sequentzeru... npr. da povremeno stavim na izlaz brick wall limiter da bih chuo sta se desava i stvorio pribliznu sliku u glavi kako ce to kasnije izgledati... eventualno master buss kompresor... itd..
Ali, ako volis DSP sabirnice... to moze i RME (sto se tiche sabiranja) i cak se hvale sa tim... sumnjam da su to lose odradili...
Po pitanju sabiranja hvale i Samplitude (Sequoia)... i to je svakako kvalitetan software... ali, meni je on toliko spleten i neinuitivan u realnom radu, da sam misljenja da stvarno sebi ne treba komplikovati zivot...
Last edited by idekius; 10-04-2007 at 10:33 PM.
|