View Single Post
Old 10-04-2007, 12:44 PM   #10
Max
Pro Member

Default Re: Ensoniq Emu Paris Pro

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
Hmmmmm

Ja paris koristim kao :

a: Digitalnu snimalicu i FX..to radi bez greske.....(kad je kacis na analogni pult)
b: Digitalni work station.. limitirani digitalni mix pult!!!! odlicnog zvuka
c: Expander za inpute na analognom pultu...dodatnih 32 inputa (recimo povrati za FX)
d. Konverter za Mac logic ...1x RME multiface + 1x Digiface u 4 ADAT ina na parisu na 32 analog outa 24 bitna.....

inace nuendo, cubase, sonar i PT lako je vozit u sinku savrseno s PARISOM jer to savrseno radi preko ADAT sinka na adat kartici ..U toj varijanti je PARIS uvijek master.....
U drugoj kombinaciji ...MIDI sink sve radi super pa paris moze biti i slave!!!!

Super .... znaci da ja nesto nisam radio kako treba ....... meni je sve bilo jako tromo .... doduse preko midi synca ...... ADAT nisam probao .....

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
mislim bez uvrede da je usporedba nuenda i PARIZa bez veze sto se tice sounda....
Sound parisa je u
1. Konverterima (razlika je velika izmedju 20bita ADDA na mecu i 24 bit konvertera na EXPANDER KARTICAMA!!!!
2. Pametno napisanog algoritma za sumiranje u parizu koji cak i saturira kad se optereti (zato je i maximalni striming po EDS karti 24 kanala a ne vise....(nuendo PT i ostali softwarei imaju 1 summing algoritam , a paris 1 za svaku kartu pa jos jedan za sve karte u MIXU)..lukavo
3. paris je muzicarski DAW i ima sve sto treba....ostalo su TEHNICARSKI alati....
JA BIH OSOBNO PRESAO NA NESTO DRUGO KAD BI IMALO SOUND KAO PARIS...tj...... kad bih za tako malo para koliko kosta paris dobio drugih 32 kanala ADDA s paris ili boljim soundom....

MAX... BTW NUENDO IMA SUCKING SOUND!!!!! no hard feelings
EDITIRANJE MU JE MRAK ali ako radi na Sounbrlasteru C16 i Apogee konverterima kako razgovarat kakav sound ima NUENDO + SUMMING MU JE BANNAAAANNNNAAAA sve izlazi tanko ..vise kanala TANJI SOUND!"!!!!
tocka...
Ne bih se sa tim slozio ..... mnogo sam uporedjivao ta dva ..... na kraju krajeva ...imam Paris i volim ga ....... ali jednostavno ..... istih 16 kanala u Nuendu i Parisu , preko Parisovih konvrertera se savrseno ponistavaju u kontrafazi . Tako da mislim da je razlika vise u zelji nego na realnoj osnovi .

Cak sam probao da kanale pustam sa - 5 db , da vidim da li tu ima razlike ..... opet se ponistavaju ....... mozda nesto ne radim kako treba , ali bih uvek mogao da preko ADAT karti dovedem 16 kanala u paris i da ih tu sumiram ....... mada ta cela prica oko sumiranja

Nadam se da nisam mnogo odmogao

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote