Re: Cime "napojiti" pedale?
Kao prvo - Boss-ove delay pedale neće raditi sa bilo kojim ispravljačem. Sa originalnim naravno da hoće ali sem sa njima radiće i sa onima koje u sebi imaju stabilizator. Ako ispravljač nema stabilisano napajanje na izvodu pedala se ponaša kao da radi, znači pali i gasi led diodu (on/off indikator) i propušta ton "kroz sebe" ali nema "ponavljanja". Recimo Zoom-ovi ispravljači za 505-ice ne rade sa DD-ovima.
Jednostavno uzmi bilo koji ispravljač od 500 ili 1000 mA i rešio si problem napajanja za sve pedale ma koliko ih imao. Moja ti je preporuka da samo obratiš pažnju na dve stvari: američki uređaji umaju da imaju obrnut polaritet na utičnici (tamo gde je + je - i obrnuto) i ispravljači za Alesis-ove uređaje koji daju naizmeničnu a ne jednosmernu struju (nemaju Grec).
Što se tiče "stacioniranja" pedala po bini probaj da upotrebiš dvostrani selotejp i tako im sprečiš pomeranje a kablove pričvrsti tapetarskim selotejpom (lako se skida i ne ostavlja lepak po zalepljenoj površini). Evo kako sam ja to rešio.
|