kaze John Bowen da nije baziran na SCOPE codu. koristi SHARC-ove ali da su isli na puno mocniju platformu i potpuno novi dizajn audio engine-a.. visoka rezolucija itd..
ono najbitnijie, cini mi se, jest da rezolucija svih modulacija moze ici tako brzo sve do nivoa jednog samplea.. to otvara neslucene mogucnosti u modulacijama i novim sintezama.. a da bi to sint mogao potegnuti mora imati ogroman procesing power.
neznam dali ce se moci nesto takvo raditi na solarisu, ali primjer sinteze sa ultra brzim modulacijama rezolucije par ili stotina sampleova jest.. granular.
drago mi je da svijet sinteze u hardwaru prezivljava. Bowen je ocigledno shvatio da za ovako dediciranu spravu da zaista radi posteno, nesto ipak treba i dedicirani procesing, a ne onaj ogranicen host procesingom i kernelom Bill Gatesa unutar windowsa.. isto da je ipak bolje ne biti ovisan o driverima, operativnim sustavima, zastarjevanju itd. dodatni graficki editor je uvijek lako napisati u nekom OS-u koji je aktualan mac, xp, vista itd,,
imam predosjecaj da ovo sigurno nece imati plasticni prizvuk asio protocola, windowsa odnosno VSTi instrumenata.
ko nije upoznat, John Bowen je bio, nakon Dave Smitha, drugi covjek u Sequential Circuits-u 70/80tih, u doba Propheta i Pro One-a.. poslije je radio na Wavestationu i zadnje na Oasys-u.