Uhh, izvinjavam se na poprilicnom kasnjenju svima...
@oggy
Quote:
Opet brkate teze...
Nije rec o mojoj ili o bilo cijoj pesmi konkretno.
Ako je pesma dobra, sta ima veze da li je etno ili da li je to za evroviziju ili nije. Meni se Trkuljina pesma svidela, bez obzira sto se to inace dijametralno razlikuje od mog poimanja pop muzike. Dobra je muzika, covek je odlicno to izveo, ja ne mogu da kazem nista drugo osim da je to super. Da li tome umanjuje vrednost sto se pesma pojavila na RTS, a ne na MTV ili Pinku ili B92?! Naravno da ne. Barem ne bi trebalo.
|
Nismo se razumeli. Daleko od toga da sam rekao da je pesma losa, jednostavno nisam nasao ni jednu pesmu koja bi bila istovremeno dobra i mogla da prodje na ovakvim shugavim festivalima (zato verovatno i nije prosla, bila je dobra a nije se uklapala u njihov shablon). Sta hocu da kazem, nije cilj praviti sablonirane pesme - daleko od toga, nego samo hocu da kazem da dobra pesma na ovakvom festivalu ne moze da prodje. Cak ne vidim razlog (posto verujem da je Trkulja svestan toga) zasto bi se neka ovakva pesma pojavila na jednom ovakvom festivalu, mada, opet, gde bi...?
Quote:
Realno, nama nije bio, jer smo svesni svojih mogucnosti (i nemogucnosti), a i namere su nam potpuno drugacije.
|
Da. I to skroz podrzavam...
Quote:
A to za radio... To je bez veze... Trebalo bi da muzicari putuju od grada do grada kao trubaduri i da na svakoj pijaci odrze svoju predstavu, kako bi ih narod istinski upoznao, bez raznih tehnoloskih kerefeka...
|
Renesansa is comming back!!!

Ne, pazi, realno i ne bi bilo tako lose da se proba sa tako necim (ne neki ozbiljan festival), ali s obzirom na situaciju (tipa "ko ce to da slusa, bolje ja da gledam Rosalindu") i na kvalitet zvuka koji se emituje, od toga nema nista.
Quote:
Originally Posted by arthur
TV Metropolis
Kod nas je standard 48khz/16bitni zvuk, tako nam rade dvcamovi, tako se montira, i tako i emituje
|
Pa dobro, to je vec visok kvalitet zvuka... Ja sam mislio konkretno na vazdusnu televiziju - mislim da je kod njih standard 32khz, a na kablovskoj je vec mnogo bolja situacija. BTW, skoro bio kod jednog lika koji ima kablovsku, tv pokazuje na mnogim stanicama da je stereo signal u pitanju, na nekim sa to mogao i da cujem, na drugim ne, mada sve zavisi od programa koji se trenutno emituje...