View Single Post
Old 26-03-2007, 08:42 AM   #29
Max
Pro Member

Default Re: Najbolja zamena za pravi klavir ?

Quote:
Originally Posted by mrkizoni View Post
A sto taj klavijaturista (pijanista) ne ode lepo u Liru, Mitros, Sky... proba i vidi sta mu odgovara i necete imati dilemu sta da iznajmite, mozda je to bolja varijanta nego da uzimas neki VSTi koji ce ti pojesti procesor, pogotovo sto si rekao, ako se dobro secam, da ce se snimati sve odjednom.

Zato sto je tesko uporediti sa software om .... kao sto rekoh , uslove imamo , nema problema sa masinama i procesorima ..... mozemo i da iznajmimo pravi klavir i da ga donesemo , ili da ga snimimo posebno na akademiji , ili Kolarcu ..... sve opcije znam , ali jednostavno ljudi treba sve da odsviraju na jednom mestu u isto vreme , a u Srbiji ne postoji studio u kome bi bilo npr 3 sobe akusticki obradjene gde bi ljudi imali vizuelni kontakt jedni sa drugima ....

Koliko vidim , ostaju opcije najboljih p 250 i cp 300 ..... ili da sacekam pianoteq ....

Po mom misljenju , cak i obican Grand 1 zvuci daaaleko bolje od p80 ( u uporednom testu ..... nas trojica ) tako da sam imao par predrasuda u vezi toga . Ivory je mekan , ali kriminalan u donjim registrima , gde koliko god jako da udaris , ne mozes da dobijes atak kao na pravom klaviru . Tu je sto se tice imitacije dinamike Grand jos uvek po meni najbolji , ali mu sto sta nedostaje sto se tice kvaliteta samih semplova .

Koliko sam shvatio ostaje opcija da se pianoteq 2 svira sa dirkama p80 , ili da se probaju ove dve poslednje " klavinove " p250 i ova cp 300 tka ....koju ste preporucili .

U svakom slucaju krug se suzava

Pozdrav

Last edited by Max; 26-03-2007 at 08:45 AM.
Max is offline   Reply With Quote