Quote:
Ja sam, ako ništa, iznio svoje mišljenje koje, naravno, ne mora biti tačno. Ali ako kažeš da ono nije tačno onda obrazloži zašto je to tako da i ja imam neke koristi od toga. Zar to nije i suština ovog foruma, da razmjenjujemo mišljenja i učimo jedni od drugih.
|
Sve sto si radio jeste da si svaki moj post ponovio tvojim recima u stilu " sad' cu ti objasniti sta si hteo da kazes" sto je daleko od iznosenja stava.

Ti malo sa jedne pa sa druge strane, cas si taj koji zna i sa sigurnoscu nesto tvrdi cas si neko ko hoce da nesto nauci i koji samo pita...a sve ista tema, odluci se
Quote:
... još jedno razmišljanje zašto se možda osjeti razlika između 44.1 i 96. Koliko sam ja primijetio, svi koji rade na 96 K, rade sa 24 bita. Možda je razlika baš zbog povećanja broja bita na 24. Jel iko radio na 96/16 i čuo razliku u odnosu na 44.1/16?
|
Ovakve recenice puno govore o tvom iskustvu i idu u prilog tome sto sam vec napisao ...puno citas (ne znam koliko razumes) a malo praktikujes.
To sto cu ti reci da je snimak na 96K - debeo, mastan, ogroman, zut, plav, narandzast ili kakav vec nece ti nista znaciti. Ponovicu, idi poslusaj snimak na 96k u 16 bita, 24 bita i isti snimak na 44.1 16 bita, 24 bita i to na pro konverteru a ne home i ne sa SINUSOIDOM jer to ti ni jedan bend nece svirati nego sa instrumentima ( muzikom) , i onda se vrati na ovu temu da nam kazes kakva je razlika....da si odmah to uradio svega ovoga nebi ni bilo
P.S. Pitanje je da li ti pravis razliku izmedju dva snimka na 44.1 sa razlicitim konverterima, da li si ikada to radio? ....smatraj to kao pitanje a ne kao uvredu