View Single Post
Old 21-03-2007, 11:33 PM   #73
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: PRESONUS Firepod - 96KHZ "malo sutra"

Quote:
Originally Posted by Bota View Post
Evo još jedno razmišljanje zašto se možda osjeti razlika između 44.1 i 96. Koliko sam ja primijetio, svi koji rade na 96 K, rade sa 24 bita. Možda je razlika baš zbog povećanja broja bita na 24. Jel iko radio na 96/16 i čuo razliku u odnosu na 44.1/16?
bota, samo kvantizacija na 44.1kHz/16bit sinusnog sweepa 20Hz-20kHz izaziva znacajno talasanje amplitude na poslednjoj oktavi (to se moze i OCEKIVATI samo gledajuci slike koje je Sumanut poslao)... probaj pa ces videti... mozes ljudima ne verovati na rec, mozes biti sumnjicav, ali i to treba da ima neke granice...

Uzgred budi receno, ljudi koji se bave muzickom produkcijom moraju ushima da procene sta su uradili... to im je u opisu "radnog mesta" verovao ti ili ne.... tvoja ili moja "teorija" njima neki put slabo pomaze. Pa necemo se valjda sada baviti cujem-ne cujem pitalicama na OVOM Forumu... aman!

Pokusaj, ako ikako mozes, da ne delis packe svima koji se ne slazu s tobom... i odgovor nije (u tvom slucaju) da oni trebaju da prouce bolje materiju, nego je problem u tome sto ti ovo o cemu pricas nisi proverio i pricas napamet verujuci da ti je znanje kojim raspolazes dovoljno... vec sam pricao o tome...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote