Quote:
Ja imam osjećaj sve vrijeme da niko ne čita prethodne postove. Moritz, najlak?e je ostaviti par grafika i pri tome ne dati nikakav komentar uz njih a ne vidim da bacaju neku novu ''svjetlost'' na problematiku.
|
Pa, vidis, u tome i jeste problem sto jedan deo ljudi na forumu ocekuje servirano na tanjiru dok drugi marljivo kopaju...za svetlom

. Osim toga, grafici koje pominjes nemaju veze sa 96K nego sa filtracijom signala ( o kojoj ste diskutovali) i nacinu na koji se to postize... i tipovima LP filtera kojima se to postize.
Quote:
Konvertor na 96 K mo?e na izlazu imati i lo?iji filtar (sa bla?om karakteristikom) dok konvertor na 44.1 mora imati moćniji filtar sa jako velikim Q faktorom. Rezultat je da na izlazu imamo dva veoma slična signala koji se ipak malo razlikuju ali uzrok tog neslaganja, čini mi se, nije i ne mo?e biti sampling rate (pod pretpostavkom da oba filtra ''rade'' svoj posao kako treba, tj da ne dođe do preklapanja originalnog i pomjerenog spektra tj do aliasinga).
|
Upravo se ovde radi o antialiasingu ( u grafikonima), tj. kako da do toga ( aliasing) ne dodje pri 44.1K, mada mi iskreno uopste nije jasno sta si hteo da kazes sa ovim poredjenjem 44.1 i 96...originalni i pomereni spektar?