View Single Post
Old 21-03-2007, 04:07 PM   #22
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: PRESONUS Firepod - 96KHZ "malo sutra"

Quote:
Originally Posted by Bota View Post
.....
Što se tiče paralele sa digitalnim komunikacijama ja ne vidim šta je tu problem. I audio obrada i komunikacije ze zasnivaju na istim principima.
pa u tome i jeste problem... lici da je tako, ali nije ni blizu...
Recimo:
U telekomunikacijama se preporuke i standardi MORAJU postovati... u audio produkciji su vise "smernica".... oko krucijalnih stvari se veliki proizvodjaci obicno ne dogovore.... a posto "avioni ne padaju zbog toga" to tako ide... desetinama godina unazad...
Quote:
Pa zar mi ne razmjenjujemo audio fajlove preko ''žice'' i u tom procesu imamo i A/D i D/A konverziju.
Gde imamo konverziju? Kojih signala? U kom frekventnom opsegu? Sta prenose ti signali?
Quote:

Nećete mi reći valjda da će doći do degradacije wav fajla koji vam pošaljem preko neta?
Ne, necu ti to reci... mozda ti se korumpira fajl... ne prebaci do kraja.... fali mu parce iz sredine... ali se degradacija nece desiti
Quote:
Mi ovde pričamo o konverziji i ona je suštinski ista svuda.
Ako mislis konkretno na AD konverziju... nije sustinski ista... zavisi od firme do firme... nacina realizacije.... itd...
Quote:
Druga je stvar ocjena kvaliteta, pa se neke grane tehnologije zadovoljavaju sa lošijim kvalitetom a neke traže bolji. Fizika je ista.
Fizika jeste ista, i zakoni koji je opisuju manje ili vise opisuju realnost... negde to moze i skoro "ofrlje" a negde "ofrlje" nije dovoljno...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote