Quote:
Originally Posted by Arthur
.....cak nisam ni usnimavao na 96khz jerbo mi to ne moze ispratiti moja jadna masinica 
|
ovo je poenta price... radite ovako zato sto vam je tako
izvodljivo... ne zato sto je to najbolje... Sva "mudrost" oko DSP-DAW produkcije se svodi na ovu pricu.... i stalno provejava nesrecni istorijat uvodjenja CD standarda u muzicku produkciju.... po sistemu... "sad" cemo mi to.... a dok to ne uspemo... ovo vam je "IDEALNO"... pa "skoro niko ne cuje razliku..." pa Shannonova teorema... pa pricam ti pricu... itd.
Oni koji su upuceniji u filtre, znaju da ako se na bilo kom low pass filtru drugog reda podesi frekvencija na 20kHz... faza izlaznog signala pocne da se menja od nekih 2kHz, alii ako jos imate RAZNE low pass filtre u vasim trekovima za mix, nastale na razne nacine (semplovi, usnimci razlicitim a/d konvertorima itd)... dobijate prilicno haoticno stanje sa fazama na visim frekvencijama... i tih problema su svesni svi koji su ista krenuli da mixaju... jer su tu faze kriticne (mixanje=sabiranje).
Ako gledate vrhunsku
analognu opremu (ekvilajzeri, kompresori)... vrlo cesto je njihov propusni opseg i veci od 200kHz... pogadjate zasto?
Znaci, radite s cim raspolazete, i radite kako najbolje umete.... ali digitalni audio ce
morati JOS da se razvija... svidjalo se to nama ili ne.
pozdrav
bogi
p.s.... a dobra pesma ce biti dobra i ako se usnimi na obicnom starom kasetofonu... ili starom Sound Blasteru sa mikrofonom od 5EUR, pa ko razume... shvatice...