View Single Post
Old 20-03-2007, 11:23 PM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Kako organizovati kolekciju semplova?

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
cak sam razmisljao da i semplove prebacim u mp3, samo ne znam da li bi time unistio pevise kvalitet...
Sta god uradio, ovo nemoj!!!

Ja nemam taj problem, jer danas retko koristim Akai... koristim Viennu i drzim je na HD-u... Velike VST-e (cije su banke opet na HD-u), a pored VST monstruma mi akai zaista retko zatreba... tu i tamo za neke efekte "Symphony of Voices" edicija za po neki hor, ili glasic, eventualno za neke retke instrumente, ili lupkalice... svidja mi se Old Lady klavir (Giga Format), ali njega drzim na HD-u takodje...
S' obzirom da mi potreba za Akai diskovima nije prevelika, nije problem ni uzeti i ubaciti CD u DVD rom.

Ako uradis neki vid "nasilne" kompresije, tipa MP3, svakako ce doci do gubitka kvaliteta... koji, po mom misljenju, kod Akai diskova i nije preveliki... upravo to je i jedan od razloga sto su mi veliki VST-i, eventualno novije edicije semplova u Giga, ili formatu za Ni-Kontakt, drazi...
Ipak je to radjeno u 24 bit-a, novijeg je datuma i chini mi se da kvalitetnije zvuchi... A ako 16 bit-ni Akai, koji i nije bas simbol punoce i kvaliteta, jos i kompresujes, hmmmm...