Quote:
Originally Posted by Rocket Roll
Polako za Voxa - mnogo para za dvaes' bita  Da, znam, zvuči sjajno, nego da mi sačekamo novi model... Pojavili su se i novi Zoomovi sa lampicama, mi?ljenja su podeljena, mada dosta ljudi kojima verujem sa Fenderovog foruma ka?u da se stvarno čuju tih 24 bita/ 96 kHz, 32 bita za sam procesing, posebni algoritmi za line-out a posebni za amp, i sve te lepe stvari. G2.1u bi trebalo da je najbolji odnos cena-kvalitet (cca 160 dolara) a G9.2tt bi trebalo da je monstrum - dve lampe, par milisekundi za prelazak sa patcha na patch... Čekam voxov odgovor (novi ToneLab).
|
Nisam probao pa sad da ne pričam, ali postavlja se pitanje kako te lampe rade, i koliko zaista boje zvuk. Lampe u preampu kod takvih sprava su najče?će ?minka (ko je pomenuo behringer), kod lampa pojačala, na zvuk u stvari jezivo utiču lampe iz poweramp-a, i pre bih se opredelio za 100% digitalno pretpojačalo uključeno u lampa?ki poweramp pa u dobru kutiju, nego za "procesor sa lampom" koji ide u direkt ili u tranzistorsko pojačalo-poweramp.
24 bita 96 khz mo?e imati veze ali konačni sud ti je kad snimi? te gitare pa vidi? da li rade u miksu i da li zvuči? kao gomila zujanja kad krene? svirati sa bendom, jer te "pojedu" ostali.
Dodu?e, dizajn sprave mi se mnogo sviđa, mo?da da je uzmem da mi stoji dole na svirkama!
?to se tiče originalne teme, ni ja se ne bih zamajavao sa simulacijama, nego bih ?tedeo za akustaru, čak mislim da dobro upotrebljeni samplovi mogu nekad da bolje poslu?e nego takva vrsta emulacije.