Thread: Ludo i brzo 2
View Single Post
Old 17-03-2007, 12:17 AM   #13
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Ludo i brzo 2

Ma čovječe, uradio si to s DFHS i guitar suitom, koji je vjerovatno imao veću ulogu od line 6 criminala (po zvuku bih rekao jer criminal ima dosta nedefiniraniji sound a i visoki zahtijevaju obradu).

Znači imao si opremu koju skoro svatko ima kući a dobio si zvuk, koji ponavljam, nisam čuo na ovim prostorima u žešćem metal žanru.
Isto kao i ti, pitao bi nekoga da mi da te stilski slične materijale gdje je to bolji sound?
Možda slovenska Noctiferija, koja usput snima albume u Abyss studiju (Peter Tagtgren, top metal producent-Švedska).

Valjda ljudi misle na rock ili neki polu metal s estrade...

Glupo je takve radne uvjete i opremu uspoređivati s nekakvim Sneapom ili Richardsonom itd.

Što hoću reći... Kad bi se uratci bilo koga s ovog foruma uspoređivali sa Stingom, Metallicom, Oasis ili Michael Jacksonom (po pripadajućem žanru), vjerovatno bi svi pognuli glavu , bez obzira što su im puna usta vlastite opreme, studija i ne znam kakvog iskustva.

Ti si ovdje koristio najobičnije svima dostupne pluginove (neke i besplatne) i po stoti put dokazao da je to realan, vrijedan alat, jer u zadnje vrijeme vidim da ljudi dosta forsiraju ova-ona bijesna pojačala kao "pravi zvuk", super opremu, živi bubanj... a ja iskreno na cijeloj hrvatskoj žešćoj sceni nisam čuo ovakav sound gitara, a ni srpskoj.
Izgleda da ne znaju snimiti tu svoju bijesnu opremu.

Ne kažem je da je ovo top produkcija i da je sound gitara bogovski kao ni sve drugo, samo kažem da je ovo prva liga za ove prostore. Postoje svjetski bandovi istog žanra koji zvuče puno gore čak. Ovo treba gledati u domeni žanra .

Treba to gledati i u kontekstu scene s koje dolazi band.
Ovdje imam osjećaj da slušam profesionalan cd, a ne demo. To se rijetko desi tu.

Iskreno, što se tiče svirke, ništa novo. Standard žanra. Jednostavno strukturirana pjesma i stil koji dosta već dosta vremena ne preferiram baš previše ali ne sumnjam da će vam donijeti neku višu poziciju na ovim prostorima uz promociju.

Mislim da dosta ljudi koji su komentirali i ne sluša baš aktivno taj žanr te ovu produkciju uspoređuju s nečim što su usputno čuli bilo iz metala sveukupno ili tog žanra.

Samo peglaj i svaka čast što si uspio izvući ovo iz te opreme.

P.S.
Al, solo je ipak muljaža.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote