Thread: Windows Vista
View Single Post
Old 15-03-2007, 03:21 PM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Windows Vista

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Slazem se, vec sada se doslo do neke krajnje granice upotrebljivosti i efikasnosti posebnih DSP resenja pored ovolike snage procesora. Ali, ruku na srce, odradili su svoj deo svojski i sami su uveli dosta novina u svet virtuelnih instrumenata i efekata...
DSP se i dalje drzi iskljucivo zbog kvaliteta plugova... jos uvek nema adekvatne zamene za pojedine stvari... ako hoces Pultec, 1176ln, la2a, Fairchilg, 1073, 1081, Plate 140... moras da kupis UAD... Ako hoces npr. VSS3, MD3... moras da kupis PowerCore...
Kvalitet plugova ih i dalje uspesno odrzava...

Sa druge strane, pojavljuju se ni malo naivni plugovi pogonjeni CPU-om... Narocito u poslednje vreme, a verujem da ce ih biti sve vise i vise.
Po meni Altiverb nije ni malo naivan... Waves SSL takodje, URS... masa odlicnih VST instrumenata... Sony Oxford je izasao u VST obliku, zatim Waves emulacije Neve EQ-a... a bice toga sve vishe...

Samo, ako se to legalno kupuje, ni to nije nista jeftinije nego DSP plugovi, ali,... opet je prednost sto imas onoliko DSP snage, koliko jak procesor kupis, a danas CPU i RAM i nije bas neki izdatak... s' obzirom na to sta dobijesh...

Meni lichno je DSP i dalje nuzan... jednostavno, neke stvari koje mi se bas svidjaju su vezane za njega... ali, verujem da u perspektivi to nece biti tako...

Last edited by idekius; 15-03-2007 at 05:12 PM.
idekius is offline   Reply With Quote