Quote:
Originally Posted by Dexxy
Tako ce i biti. Ali LINUX bi trebalo da bude ozbiljna konkurencija microsoft-u. Mada ja mislim da je i Linux u rukama Bila. Za sada je free, a kad se navucemo bice klepanje 
|
Ja se nadam i verujem u to... bice valjda jednom... ali, za sada, nista od toga.
Za mene lichno, a i za 85% nas, dok standardni Sequentzeri (Nuendo, Cubase...) ne prorade u Linuxu, nista od toga... i ne samo oni... tu su i VST plugovi, VST instrumenti, sampleri, DSP karte...
Dzaba meni sto vidim Gejtsov monopolizam i jasno mi je da je stavio shapu na celi svet, kad sam onim sto radim vezan za Microsoft...
Jedina trenutno kvalitetna alternativa je MAC... ali, meni se to ne isplati, pa... cutim, radim i prilagodjavam se, pokusavajuci da ta prilagodjavanja sto manje bole
Promene standarda (vise ni sami neznaju sta hoce sto se tiche npr. slotova, a vala i drugih stvari... IDE HD, S-ATA, S-ATA II, podnozja za procesore gde je samo AMD za relativno kratko vreme promenio nekoliko tipova i nadam se da ce sa ovim AM-2 malo da ukochi, ram memorije... SD-RAM, DDR 1 266,333, 400... pa do trenutno aktuelnog DDR II u XY varijanti clock-a...), zatim promene operativnih systema...
Uhhh... sve to stvarno ume da zasmeta i da donese zabunu... ali... digitalna tehnologija je takva... delom zbog bezobraznog marketinga, a delom zato sto zaista brzo napreduje, pa se novi standardi uvode bez pardona, a stari brishu... na svu srecu, barem nije skupa... ako pogledas da jedan CPU chine milioni integrisanih tranzistora, a ti ga dobijes za 100 eu... stvarno gotovo neverovatno...
Nije ovde bas tema, ali zato i prorichem kroz izvesno vreme izbacivanje DSP-a iz upotrebe. DSP se sporo razvija i relativno retko izlaze novi DSP procesori. Ne moze previse da se isplati posto se pravi i prodaje u malom broju primeraka...
Sa druge strane, tu su AMD i Intel, sa vec danas itekako naprednom arhitekturom, velikom snagom, prave se u ogromnom broju primeraka, prodaju se u neigranicenim kolichinama, gomila para koja obezbedjuje brz razvoj i dalju mtrvu trku AMD vs. Intel, u kojoj profitiramo mi
Pre recimo 5 godina, Athlon Core Duo je bio nezamisliv... a danas je ne bas skupa realnost... za jos 5 godina, ko zna sta ce biti...
Tako da u svakom zlu postoji i malo dobrog