Quote:
...Finalizer bi trebao biti kao plug-in X3...
|
Trebao bi biti ili jeste?
Ja se sa TC finalizerom (96K) druzim evo mjesec dana i odusevljen sam. Kolega mi ga je ustupio na mjesec dana i sad sam siguran da ga trebam imati. Dvojim izmedju njega i TC POCO FW o kojoj sam procitao brdo hvalospjeva ali nisam imao priliku isprobati. E sad, kompa u SAD kaze da mi polovan finalizer moze nabaviti za 1 500 do 2 000 $, sto je naravno isplativije nego uzimati TC POCO + MD3 (koju niko naravno ne bi prodao polovnu, pa se mora uzeti novo...)
Ako je neko usporedio X3 sa POCO sa finalizerom, od velike pomoci bi bilo da nam saopsti rezultate. (X3, ako se ne varam dolazi uz kartu, ne mora se posebno kupiti?). Ako taj X3 moze napraviti isto sto i finalizer onda bi izbor definitivno pao na kartu jer nudi jos plugova... a i vise volim klikati misem i snimati presete nego pritiskati dugmad na procesoru...
No, informacije se cesto iznose uz odredjenu ogradu tipa "E-MU 1820M bi trebala imati DIGI konvertere...", "Finalizer bi trebao biti kao plug-in X3" (neka Off ne uzme za zlo) i sl, sto zna stvoriti poprilicne nedoumice kod ljudi koji nemaju priliku probati sprave prije kupovine. Eto, npr. da znam taj je taj X3 algoritam 100% skinut sa finalizera, sekunde ne bih razmisljao! A kako znati? Molim dakle dokazane autoritete foruma, ali samo one koji su radili ili i sa sa finalizerom i sa POCO (bez MD3) da mi daju savjet...
Pozdrav.