Thread: dojmovi...
View Single Post
Old 13-03-2007, 08:05 PM   #1
relis
Senior Member

Default dojmovi...

Bio je to jedan od "onih dana", kad je sve po tvom. Naime, prosle subote otisao sam s frendom do Beca u Klangfarbe dati dusi oduska. Djevojke ostavili u Graz-u u sopingu da ne mrguju, a mi pravac Klang.
Evo dojmova o sintevima tih 5-6 sati sa odredjene distance:

Poly Evolver Keyboard - Dopao mi se sint. Ima specifican zvuk. User interface je ugodno poslozen, s lijeva nadesno kako nastaje zvuk, od waveformova do delaya i amplifiera. Imam primjedbu da nije bas preraznolik zvucno. Kao da nema prevelike razlike izmedju npr. basa i padova, samo nekoliko poteza. I da, pad moze zvucati toplo na PEK-u. Uvjerio sam se. Ali velim, sve je na istu foru. Nije to ni lose, dapace, al za onog tko ima par sinteva sa strane.

Oasis - prosvirah 10 min. Ma to je malo bolji Extreme. Ne vrijedi te pare, ak cemo o zvuku. Tko to ide kupiti na foru da ce dobiti nekoliko sinteva u jednom, sto se tice zvuka, taj je lud.

Clavinova - probao par Clavinovi, ne znam ni sam koje sve. Sto skuplje to bolje. Isto vrijedi za Kawai-e.

Radias - nakratko probao. Nisam mu dao vise sanse. Zvucao mi preumjetno. Sterilno. Ne znam vise.

SH-201 - fuj

Andromeda - vise-manje ocekivano. Dobar je sint. Jako dobar. I vrlo raznolik. Ne dopadaju mi se basevi. Previse lupaju. Nisu, onako, elasticni. Mozda je uzrok neki "bass-boost" ili sto, al ne volim to. Nije bitno. A6 mi se cini kao sint za pozadinu, kao da nije za prvu liniju, ali prati vrhunski old-school zvukovima. Dobri filteri, ali ne vrhunski. Efekti isto. Razlika izmedju waveformova i nije ponekad razluciva kako bi covjek zelio. Ali sve to ne umanjuje prvu klasu andromede. A opet, po drugoj strani, 2 i sitno tisuce eura je puno nofca. Pogotovo kad ima sinteva kao sto je...

...Korg microX - 700 eura. ljudi Bozji, kako ovo malo plastike zvuci. Ama nisam mislio da bi me Korgov zvuk mogao oduseviti (da ga bar ne poznam::, ali ovaj sint je ucinio upravo to. Par put sam ga isao iznova isprobati da provjerim dal je istina sto sam si zamislio, ali svaki put isto. Stringsevi i padovi, mmm.... Dogodilo mi se slicno sa Micron-om, al valjda sam sad malo pametniji. Po meni, microX je vrlo upotrebljiv preset-sint. Jer, tesko je to editirati. Pa i preko kompjutera, kakvo god da je sucelje, nije neki san. Jako dobri efekti.

No, i to je to. Jel? Je. Nee...

Spectralis - isprobavao sam nesto s frendom, al ga nismo uspjeli skuziti. Joj kak je ruzan sint, opce nemam volje ga svirati. Al, nasli smo nesto analognih zvukova i nije lose. VCF-ovi su vrlo ok. Ne znam puno, nemojti me nista pitati...

Fusion - ajme majko, izgleda ko igracka. Stvarno. Prije bi ga dao u Turbo Limac na prodaju nego u Klangfarbe. Ni zvukovi me nisu nesto ocarali. To bi trebao biti usporedivo sa EX5-icom?!? (duga prica, ko zna...)

Martix6 - je, imaju jednog matrixa 6 na prodaju za nevjerojatnih 800 eura. Pa sretno im bilo... Nit mi smrdi, nit mirise. Al oko 300 eura vrijedi.

I tako, to je to. Jos sam prosvrljao K2600, Triton rack, microKorg, Motif6, Fantom, al nedovoljno za ikakve impresije.

napominjem, ako vam ova moja razmisljanja uzrokuju kakve tegobe, javite se vasem lijecniku ili ljekarniku. ali nebi trebala, jer su cisto subjektivna..
relis is offline   Reply With Quote