Quote:
Originally Posted by jammer
Sta li je bitnije:
imati dobru pesmu koja lose zvuci
ili dobar snimak neke s***e melodije? 
|
To ti je isto kao i pitanje, da li je bolje imati para u zemlji u kojoj se nema sta kupiti ili nemati para u zemlji u kojoj nema sta nema...Iskustvo pokazuje da je bolje imati para...Moj stari bend iz Beograda, grupa Far, je za potrebe serije Sivi Dom (u kome sam i ja ucestvovao, da se pohvalim

), snimila pesmu ,,Sve sto zelim u ovom trenutku'', koja zvuci jadno i skroz neprofesionalno, a takva pesma je postala hit u svim nasim bivsim republikama...Ta pesma nije bila objavljena na albumu jer se nije koncepcijski uklapala, jer smo svirali hard, a sa druge strane sve u bendu je bilo sramota da se takva pesma nadje na albumu, jer niko ni sanjao nije da ce iz jednog zezanja nastati takav hit...Nas gitarista Fica je izvrnuo staru melodiju Kemala Montena - ,,Jedne noci u decembru'' i tako je nastala ta buduca prvo robijaska, a onda i kafanska pesma..... E sad se postavlja pitanje da li je bolja takva stvar ili neka od onih danonocno vezbanih i dobro produciranih sa albuma, a koje niko nije ni pozeleo da cuje, a kamoli kupi...Jednom smo prilikom, onako coporativno obilazili prodavnice po Beogradu, da vidimo da li neko kupuje te albume i kad smo trazili da li ima da se kupi ta ploca, prodavac nas je pitao - ,,Ej, da vi niste ti iz te grupe, kad taj album niko i ne trazi...''