Quote:
Originally Posted by OFF
A mogu, recimo da uporedim BF simulacije UREI i 'prave' simulacije na UAD-u...... razlika je na uad-ovoj strani poprilicna.
|
Pa i sam si rekao da je i UAD emulacija... sta drugo? I to na ne bas mocnom chipu, a ni savremenom chipu... i nije problem u UAD-u kao UAD-u, vec u tome sto je verovatno bolji algoritam... isto tako dobar algoritam, da je neko hteo i imao interesa, je mogao da se odradi i za CPU.
Ja recimo Altiverb smatram vrlo ozbiljnim reverbom i ne favorizujem UAD Plate 140 kao bolji... vec... koristim po potrebi i jedan i drugi... zavisi sve sta i kako... za sta...
Ne treba smetnuti sa uma da je u Waves SSL upleo prste i sam SSL... Iza Duende je takodje SSL...
Inace, ono sam (mozda preterano) napisao u malo ostrijem tonu je zbog tendencije da se na domacem net-u ,od strane "sveznajucih" likova, cesto chuju kategorichne i iskljucive izjave... zakljuchci izvedeni iz ko zna chega... ako pogledamo sta kazu ljudi sa mnogo bogatijim CV-om... hmmmm... recimo da su kud i kamo odmereniji...
Kako zvuci Waves SSL u odnosu na pravi 4000, to ne znam, nisam imao prilike da uporedim... dok ne saznam, ipak moram da vise, ili manje, verujem necijem misljenju (ne potpuno, naravno), a na to chije mi misljenje deluje merodavnije utiche ono sto je taj covek uradio, pa uvek radije poslusam nekoga ciji minuli rad uliva respect, nego napaljenog malog Jovicu koji je utripovao da zna sve

Psiha i trip... predrasude... umeju da budu chudo... nedavno sam jednom nasem renomiranom kompozitoru hteo da pustim pesmu koju je masterovao Bob Ludwig i u startu mu rekao sta pustam... Sluchajno sam pogresio fajl i pustio svoju verziju masteringa... na PC-u... Ovaj je u startu raspalio sa "Eto!!! Odmah se chuje!!! To kod nas ne moze da se dobije... obrati panju na ovo, ili ono... cujes tu finocu?"... zapenio chovek do te mere da me bilo sramota da mu kazem da sam pogresio fajl

Dakle... predrasude, psiha... rade svoje...
Nije bas ista pricha kada ti komentar o nekom efektu daje neko kome je sve dostupno i pristrasnost je zbog toga najcesce iskljuchena i neko ko se ukakio od srece jer je uspeo da skupi pare za npr. jedan EQ (ili mu je neko dozvolio da na nechemu malo radi), pa i sam veruje i ubedjuje okolinu da je to najbolja stvar na svetu...
Verovatno zato oni prvi imaju najcesce mnogo opreznije i odmerenije izjave i (kada ne mogu nesto da probam, ili u nesto nisam siguran) pre cu da se povedem za njihovim izjavama... a ko hoce da procita, danas... na svu srecu... ima i gde da prochita...