View Single Post
Old 06-03-2007, 04:19 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: SSL Duende sada i za PC

Duende sam video kako radi kod gazda Lacky-ja... i stvarno sam bio impresioniran... na prvih nekoliko pogleda, odlichno!!!
Waves-SSL takodje super radi i uopste nije naivan plug! Daleko od toga! Ako je verovati clanku iz novog "Music Magazin"-a (na zalost, autor texta nije potpisan i uopste mi nije jasno da li je taj test radjen u Srbiji, ili je preuzet iz nekog inostranog chasopisa... pre bih rekao da je u pitanju ovo drugo, posto SSL-i 4000 u Srbiji i ne nichu bas kao pecurke posle kishe, a i SSL-ovi inzinjeri se ne srecu u svakoj kafani ) cak su i SSL izinjeri padali na A\B testu... fajlovi sa hardware i sa Waves SSL. Dakle, ljudi koji SSL poznaju u prste, nisu umeli da naprave razliku...
Master Buss kompresor je na njihovom testu pokazao razlichitost (ne i nedostatke), ali eq i chanal su bili neverovatno verni...

Znam da bi mnogi rado ispljuvali pohvale plug-in-u, ali... zna se kome treba verovati... barem ja znam kome verujem kad su takve stvari u pitanju

He, he... mnogo mi je bilo smesno kad sam chitao interviju u kojem Dave Pensado kaze kako je za glas Kristine Agilere koristio Waves C4 kompresor, a za vokal pevachice Pink Princeton Digital 2016 room... Mislim, verovatno je on blesav pa jos uvek nije shvatio da to nema gustinu, izrazaj, ili sta vec... Oni koji rade npr. LJiljanu Arlaukovic, to naravno odlichno znaju, pa im sve ne valja

Elem... Da se vratim na temu o testu WAves SSL-a iz "Music Magazin"-a...Treba prochitati... test je u poslednjem broju...
Velika zamerka na nedostatak potpisa autora text-a...

Ja Waves SSL cesto koritim... narocito chanal... za dobos... za svasta nesto..
Meni se itekako svidja...

Sto se tiche Duende, na osnovu onoga sto sam kod Shimeta mogao da vidim i chujem, na osnovu procesorske snage koju poseduje... ( 4 X Analog Devices Sharc S DSP procesora od po 333 MHz...), na osnovu poverenja koje izaziva originalni algoritam sa SSL-ovih C Series digitalnih konzola... kupicu ga prvom prilikom... i necu razmisljati "jel' bolji on, ili Waves SSL", posto se radi o dve razlicite sprave... soft emulaciji analognog stola i originalnom algoritmu sa njihove digitalne konzole... Stvarno kod mene izaziva divlje fantazije chinjenica da moze da se kombinuje i jedno i drugo. Pritom, Duende rachunaru oduzme minimum snage CPU-a (kao i svaki FW uredjaj), pa CPU moze da se koristi za druge stvari... izmedju ostalog i za WAves SSL...

Ovi sa GearSlutza su vise puta vodili rasprave na tu temu... sve sto iz toga moze da se zakljuci je da nije u pitanju ista stvar...

Nadam se da ce gosn Pure imati vremena i strpljenja da se malo pozabavi i uploaduje nam fajlove na slushanje. Bice zanimljivo... Steta je sto je gotovo nemoguce te iste fajlove, sa istim setovanjima, zbudziti i na pravom SSL 4000 i SSL C-200... To bi tek bio trip... Hmmm... mozda kolega Manley moze da izmuva nesto po tom pitanju?

Last edited by idekius; 06-03-2007 at 04:22 PM.
idekius is offline   Reply With Quote