View Single Post
Old 02-03-2007, 04:55 PM   #24
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Synth Bass - pitanje !!!

opet on vrti istu plocu. sve argumentacija i logika iz djecjeg vrtica.

pa nemoram ja raditi sa gabrielom ili beyonce da znam kako se rade albumi vec godinama. i sto je potrebno da albumi zvuce onako j*beno dobro. pogledaj svjetske studije, i velike i male. producente,aranzere koji koriste hardvare ima tone. sta mislis da oni sve rjesavaju sa par vsti-ja i UAD-om.. hahaha. pogledaj albume koji se snimaju i na cemu se snimaju i .. prije svega slusaj. statistika je kompletno protiv tvoje price. e sad sta ce bit za 20 godina neznam, pitaj Flash Gordona.. pusti mene.. sta ima veze s kim sam ja radio.

ne treba da se vrijedjas, niti da se indirektno izjednacavas sa ljudima koji rade ploce vani. pa svi mi naravno radimo s onim sto imamo, medjutim to neznaci automatksi da one sprave ili nacin rada, koje nam nisu dostupne ne zvuce bolje, ili da zvuce "isto" da se nebi mi osjecali nesigurno. to je psihologija 101, poseri ono bolje od sebe nebili se osjecao ugodnije u svojoj kozi.

ko sto sam vec prije rekao, trebas u diskusiji o soudnu razlikovati profi i poluprofi odn. home svijet. tu se drasticno mjenja precepcija sto je isto, sto nije i sto je dovoljno dobro a sto nije.

meni sve ploce miksane i radjene iskljucivo ITB (in the box) zvuce kako sam opisao, to nije uvreda ,vec moj ukus i misljenje.

j*biga znao sam da ne trebam da s uplicem u ovo. over n out.

Last edited by clusterchord; 02-03-2007 at 05:03 PM.
clusterchord is offline   Reply With Quote