View Single Post
Old 02-03-2007, 01:28 PM   #14
Max
Pro Member

Default Re: AKG C414 ili RODE K2

Quote:
Originally Posted by bickomir View Post
Rje?avanje problema nastalih lo?im odabirom mikrofona tako da se bira preamp koji mu je dijametralno suprotan kako bi iznivelirali konačan rezultat u neku sredinu je isto kao i liječenje raka kemoterapijom.
To je rje?avanje posljedica a ne uzroka.
Mikrofon je uvijek va?niji od preampa.
Kad ispred vas stane Norah Jones nećete razmi?ljat o tome koji ćete preamp spojiti nego koji mikrofon.
Mikrofon određuje zvuk koji preamp mo?e samo ili odsvirati ili ga uni?titi.
Sve ostalo su priče.
Naravno svaki glas ili gitara iziskuje pravilan izbor mikrofona.
Ne postoji univerzalan mikrofon ni za snimanje gitare ili snara, a kamoli glasa.
Jedino ?to postoji su vrhunski mikrofoni tipa U47 koji će na bilo kojem izvoru zvuka pokazati autoritet koji je te?ko poljuljati.
?to se tiče 414, to je dobar mikrofon ali je meni dosadan(naslu?ao sam ga se).
Ima tendenciju da ne impresionira odmah već se pokazuje u najboljem svijetlu kad se uđe u mix.
Vrlo je podatan za procesiranje i sjedi odlično u mixu.
Rode je potpuna suprotnost.
Uzbudljiv na prvo slu?anje ali kad se malo vi?e obrati pozornost ustvari je naporan i isforsiran.
Ekvalizacija koja je u njemu je izvor tog" loudness button" efekta koji je skoro pa nemoguće korigirati u mixu.
Sibilanti su katastrofa, midrange ne postoji, sve je u proximity efektu i visokom pr?tanju.
Inače koristio sam ih sa Focusrite ISA 110 preampom i sa SPL Channel One.
To su prilično neutralni preampovi te nemaju nekog većeg utjecaja na boju zvuka.
Moja preporuka je 414 i to XLII naravno

Cim budem nasao malo vise vremena za kuckanje , objasnicu da gresis u 80 posto onoga sto si rekao

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote