View Single Post
Old 02-03-2007, 08:14 AM   #22
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Synth Bass - pitanje !!!

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Ne mozes pricati o necemu o cemu ocito,bez uvrede,ne znas...jedno je imati amaterski pristup ovome(kao ti)

ako ćemo tako, nemoj ni ti da se uvrijediš, al zašto ti onda ne radiš sa takvima kao što je beyonce kad već "znaš" i imaš tako profesionalan pristup?
....nemoj brate tu priču da mi uvaljuješ...nemoj ti da sudiš šta je znam i šta ja ne znam i kakav mi je pristup, molim te...stručnjače..nemoj mi molim te pričati da DANAS ne može softver da gruva hamera...čovječe, ovo je 2007 godina!Mojne brate, nisam ti ja kriv što ti to ne možeš da komperhend....
..

cluster, prije neku noć gledam na tv-jednu emisju o jazzu...znas li ti da su mnogi tada smatrali fender rhodes i hammond običnim električnim smećem i da je bilo problema natjerati ljude da to sviraju!!??Klaviajturista koji se svirao sa Miles Davisom je rekao da mu je bio problem da izabere šta od to dvoje da svira jer nije mogao da odluči šta više mrzi!!!!!A to su sad vintage sprave koje se i te kako poštuju...slično se dešava i sad sa softverom..evo, npr. onaj sajt vintagesynths.com gdje su ljudi probali i isporbali gotovo sve moguće i nemoguće sintove pa su već medju vintage synths uborjili neke softverske sprave.Ne kažem ja da je softver već pretekao hardver, već sam i prije napomenuo da je to na doborm putu da se desi uskoro a desiće se tako što će se praviti sprave koje će moći da barataju pluginovima..!!!Dao bog zdravlja pa ćemo da vidimo, je li blesavi amater baltazar bio u pravu...eno pokazao sam link za Receptor i tamo je bila pozamašna lista imena koja ga koristi i koji su zamjenili masovne rackove njime.Ta priča koju ti pričaš je tačna i ja sve to poštujem, vjeruj mi.Medjutim, jedina mana tvojoj priči je što je zaledjena u vremenu prije jedno 15-20 godina...pa čovječe neptunsi su mjenjali ssl za kontroler!!!

.

a sa tim stavom o svjetskoj produkcji i o amaterskom balkanu i baltazaru i sličnima ne postižete mnogo, jer zašto onda vi sa svojim znanjem i imanjem niste dio te vrhunske svjetske produkcije, nego dolazite u priliku da sa jednim amaterom i neznalcom kao ja tipkate na forumu...daj ljudi, svi smo u sličnoj čorbi...

p.s.

samo da dodam

Ja nemam kompleksa što nisam profesionalac, nemam kompleksa što sam usamljeni entuzijasta:=) To nipoštno ne mora da znači da u ovom slučaju ne znam o čemu pričam.Ja na žalost nisam izmislio softverske sintove tako da proglašavanjem mene za nezalicu nećete umanjiti ovu priču koju sam ovdje ispričao što se tiče soft sintova...

da priča ne bi otišla u nekom smjeru koji ja stvaro ne bih volio, a već je otišla u pozamašni off topic, ja ću se uzdržati od dalje diskusije.

Last edited by balthazaar; 02-03-2007 at 08:54 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote