odlican breakdown po stilovima, Goasia
i svidja mi se ovo: "ili ti pravis muziku ili muzika tebe". znam tocno na sto mislis..
Quote:
Originally Posted by balthazaar
Istina je da tu ima ljepote, ali govoriti da imaju bolji kvalitet zvuka od ovih novih vsti-ova, je apsurd koji proizilazi iz predrasuda!
|
ja se slazem da ce ovi stari nestat, za 15 - 20 godina, zbog dijelova, ali meni za to puca prsluk, zivim ovdje i sada.
s time da ce netko uvijek proizvoditi analogiju. cak za monofone i modulare mozes i sam, ima DIY kitova koliko volis. nece ti to nikad nestati do kraja ..
e ovo o predrasudama ti nije trebalo. pa zar mislis da mi koji imamo analogce ne posjedujemo ili nismo probali VSTi ili analog samplove. pa nitko sretniji od mene, da to stvarno zvuci kako treba. uštedio bi para, i vozio na krakiranom softveru ko sva home techno ekipa. plus total recall i sve ostale prednosti. neznam zasto bi ih inace imao.. pi*ke se bas i ne pale na sinteve..
analog bass zvuci kako zvuci. tvrditi da je softverska emulacija apsolutno ista, i da se isto ponasa u miksu, znaci ili imati vatu u usima, ili pricati napamet bez pravog iskustva s ovim prvim, ili imati navijacki stav bez obzira na realnost - neznam zasto, valjda iz nesigurnosti. uglavnom se susrecem s jednom od te tri varijante. ljudi koji briju na softvare i svrate do mene, pa malo cuju - uglavnom padnu u nesvjest.
druga stvar, pogresno je gledati iz perspektive home studija, ili ljudi koji se s time povremeno igraju. vec treba vidit sto se zaista nalazi (i cuje) na referentim albumima po cijelom svijetu. gdje god je analog bass od vaznosti.. koristi se pravi u 90% situacija. koji god stil elektronike oces, pa onda RnB, fusion, muzika za film itd itd. pogledaj malo po studijima. ili svi ti producenti i aranzeri imaju "predrasude"..?