Re: Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe..
@Manley........ponuda decenije koju ja jos dan danas ne mogu prezaliti... ufff... ne podsjecaj me... da se to dogodilo iza ljeta 07 uzeo bi ga sto posto... al eto... ufff...
Sto se tice SSLa... cinjenica je da SSL kosta puno ali to kad se bolje pogleda i nije neka tako velika cifra. Naime, ostali pultevi nemaju kompresore na svakom kanalu, a SSL ima kompresor/expander/gate i kad bi se zbrojile njihove vrijednosti i dodale na cijenu nekog pulta u kategoriji do 15 kEura onda cijela ta cijena SSLa i nije tako nelogicna. A sto se tice sounda, SSL ga stvarno ima! Imao sam tu srecu da sam dosta sati sam proveo pred jednim 4000E+G pa sam mogao odvagnuti njegov zvuk. Bomba je! Kompresori su mu relativno komplicirani za shvatiti jer imaju malo naopacke koncept i za sve nas koji smo nauceni na "normalne" kompresore taj SSL kanal kompresor postane skliski teren. Jako je lako zeznut stvar i prekompresirati jer kontrole nisu bas intuitivne pod rukom.
Stvar je sto na ovim prostorima SSL nije tako isplativa poslovna investicija kao sto je to na zapadu. Na zapadu, u zemljama gdje je muzicka industrija jako razvijena i trziste je jako kompetitivno, cinjenica da imas SSL u svom studiju ti odmah donosi brdo novoga posla. Postoji cijeli niz producenata i izvodjaca koji svoj posao nose samo iskljucivo u studije s SSL-om. Onda kad ga imas, relativno ti se lako probiti na trzistu jer klijentela dolazi zbog njega. A toga kod nas nema. Cak i najtirazniji izvodjaci/producenti ne mare za to gdje snimaju i miksaju nego su neki drugi filmovi u glavama tih ljudi. A i oni malobrojini kojima je stalo gdje i na cemu rade nisu dovoljni da odrze studio u pozitivnoj racunici. U Zagrebu znam za jedan komercijalni studio gdje rade na SSLu (di sam i ja radio), i kad bi netko pokusao uletiti na to trziste ne bi imao dovoljno nove klijentele da odrzi posao. Zato je kod nas SSL neisplativa investicija...
Al zvuci dobro majku mu njegovu... ufff...
|