mislim da je covjek prilicno jasno pitao za "synth bass", a ne za dobre sampleove bass gitara. tako da ne vidim razloga osjetljivosti.. ako tebi pase koristi ga, ali cemu diskutirati o tudjoj kompetentnosti..
kad smo kod toga, meni su trilogy basevi super, za neke bas gitare, fretless i kontrabass, jedino sto su malo previse pofarbani u snimanju ili masteringu, sto god su radili, low end je toliko nabrijan da zvuci seksi kao solo instrument, da uvijek moram rezati ispod 200 Hz da mi legne u miks. to mi stvara probleme jer mi waves i drugi vsti eq-ovi malo previse stanje zvuk. jos nisam nasao nesto sto radi lo shelving, da zvuk "prezivi" kao sto to radi eq na dobrom analognom pultu. mozda duende..
medjutim, ako trebas synth bass, znaci analogni ili eventualno neki posebni digitalni, onda se slazem da tu trilogy nema sto traziti. opcenito, sampling kao sistem za emulaciju synth basa obicno mi zvuci lose i ne dise. za to je puno bolje imati dediciranu analog ili va spravu koja to sama radi, ima svoj filter, koji mozes mjenjati, a ne da je "snimljen". filter koji se nalazi na cijeloj seriji (atmo, trilogy itd) apsolutno je neupotrebljiv za neku sintezu. plasticno i tanko. drzim ga uvijek na off.