Quote:
Originally Posted by alavuk
@ oggy , ne znam te licno , ne pratim nasu "estradu" ali posle nekoliko meseci ovde skapirao sam manje vise ko sta radi , jasna mi je tvoja namera sto je i za pohvalu da se napravi korektan festival , al' zar nije malo dosadno gledati maskenbal koji se zove budva , beogradsko prolece , sunflower , beovizija , svake godine jedno te isto ???? sto nema nekih drugih pravaca ? setimo se samo mesama i sladjane milosevic - 1001 noc (mislim da je srdjan jul radio tu pesmu , ako je covek ziv i neko je u kontaktu sa njim mogao bi da svrne i ovde :] ) prosle godine oni lordi na eurosong-u , nesto malo drugacije ... to me nervira i najvise me nervira sto nema nekog velikog festivala gde mogu ti "klinci" da pokazu sta znaju da im se na neki nacin pruzi jaka medijska podrska i podrska starijih kolega pa posle da vidimo sta ce publika da kaze tj radio/tv/casopisi/internet ...
|
Pa evo... Ja sam na festival poslao klinke od 16 godina sa pesmom koja po ustaljenom misljenju ne bi nikada prosla na festivalu zabavne muzike, pa su prosle u prvom krugu preslusavanja medju 200 kompozicija. Tako mi se desilo i na Suncanim skalama, gde sam ih poslao sa pesmom koja je takodje bila neprimerena potpuno, a osvojila srebrnu sirenu u veceri debitanata. Ali je fora u tome da mi nismo ni planirali da postignemo to da nas negde "prime". Mi vec godinu dana radimo na tome da snimimo plocu (iako to sporo ide zbog mojih tekucih obaveza), dosta pesama smo uradili i odbacili jer smo skapirali da nam se ne svidjaju, ali cutimo i radimo. Posaljemo pesmu, pesma prodje. Bilo je i da ne prodje. Na radijskom festivalu pesma nije prosla, ali nikom nista. Cutimo i radimo dalje. Kad bude bilo uslova da se napravi zglavna svirka, verovatno nam festivali nece biti toliko zanimljivi. Za sada jesu, jer je to jeftin termin na TV-u. Ako se cuje to sto radimo, mnogo su nam vece sanse da nesto uradimo, nego da to niko ne cuje.
Ja zaista nemam potrebu da ista pravdam, nego mi je bez veze sto svi padaju u vatru umesto da nesto promene. Objektivno, ovde ima ljudi koji to definitivno mogu i zavisi samo od njihove dobre volje ili volje uopste.