Thread: Beovizija 2007
View Single Post
Old 22-02-2007, 11:16 PM   #34
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Beovizija 2007

Quote:
Originally Posted by Mitjovan View Post
Posto sam u poslednje vreme krenuo da se bavim pop/rock muzikom, nekom komercijalnijom varijantom, pa me interesuje da li da skupljam par hiljada evra da iskeshiram nekog ili da zivim u iluziji da ce neko obratiti paznju na rad, samo zato sto je kvalitetan?
Ja nikada nisam ni razmisljao o par hiljada evra, pa ih verovatno zato nikada nikome i nisam dao. Cutis, radis ono sto mislis da je OK, dajes celog sebe i tada imas preduslov da nesto uradis. Naravno, uvek ti treba i momenat srece da se nadjes u pravo vreme na pravom mestu ili upoznas prave ljude u pravom trenutku. Nema garancija, ali ni mesta za razmisljanju kako ces svoj uspeh kupovati novcem. Takav uspeh ne vredi dalje od veceri kada se nagradjuje. Vec sutradan, niko vise ne zna za to, a tebi ostaje bolno saznanje da si ispao glup i jos bolnija praznina u dzepu

Inace, ako si hteo da pitas kolika je kotizacija, ona je negde 200-300 evra, ne znam tacno, ali znam da preko 300 sigurno nije. Ako imas dobru pesmu i dobrog pevaca, nema razloga da te bilo ko odbije. Naravno, postoji tu jos jedna stvar koju ja uvek imam u glavi, a to je: "Svako ko posalje pesmu na neki konkurs, on misli da je bas njegova najbolja" inace je verovatno ne bi ni slao. Pretprosle godine, Zrenjanin je bio groblje, ali ne zato sto smo mi to zeleli, vec zato sto jednostavno nije bilo pesama. Stisnutih zuba smo izabrali najbolje od najgoreg i bili svesni da je to varijanta "dotak'o sam dno zivota". Meni se svaki jedan od tih ucesnika kleo kako mu je pesma vrh i kako je bas ona pobednicka. Jasno ti je o cemu pricam? Naravno, i pobednicka je bila trash...
Prvi put u zivotu mi se desilo prosle godine da je pobedila pesma za koju sam ja i mislio da treba da pobedi, ali se to desava jako retko, posto ocigledno moj ukus u tom domenu nije relevantan. Naravno, to ne znaci da ne treba da pokusam da svojim primerom nesto promenim. Zato i kazem, kome se ne svidja, ne treba da krivi festivale ili "nekog", vec sebe, sto nije licno doprineo da se tako nesto ne desi. Samo ime "festival" nije nista vise od imena, ali postoji bitna razlika ako se na njemu pojavi 20 vrh pesama ili 20 "grobova". Ja bih bio srecan da se kod nas pojavi pesma Bassysytema i verujem da ona ne bi mogla da bude odbijena, jer znam kako covek radi. Ni na jednom festivalu, bilo da je to festival zabavne muzike ili je to neki alternativniji festival poput Exita. Dobra pesma je uvek dobra pesma i to oni koji se bave muzikom i zive od toga znaju. Evo, poslednji festival je Bitch poslao extra pesmu koju smo slusali svaki dan pre nego sto pocnemo da preslusavamo ostale, takodje MAdame Piano, svedjane, maltezanina... Bile su dobre pesme i to nije mogla da promeni cinjenica da se pojavljuju na pop festivalu.
Kao sto uvek volim da uporedim, papir moze da ti bude dovoljan da promenis svet, a nekome je vrhunski domet da ga upotrebi u toaletu. Dakle, sta ce se desiti zavisi samo od onoga ko ga koristi.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline