Thread: Beovizija 2007
View Single Post
Old 22-02-2007, 07:52 PM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Beovizija 2007

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Na festivale se loze ljudi koji razmisljaju isto kao ti, samo u negativu.
Festival je NISTA. Prazan papir sve dok ne dodju pesme. A ne mozes kriviti papir i olovku za gluposti koje ljudi pisu.
Seoska manifestacija? Daj, imam utisak da ovo pise trinaestogodisnjak. Zato sto se odrzava na selu ili zato sto ucestvuju seljani ili zato sto je cena mesa ispod prihvatljive.BLOKADA PUTEVA!!!
ZAto sto ga organizuju seljani za seljane (EXIT se izuzima)...

Quote:
Opet pricam iz licnog iskustva. Vec petu godinu realizujem jedan od festivala i potpisujem imenom i prezimenom, da se nije desilo da se pojavila dobra pesma, a da nije prosla konkurs! Cak, kada je to bio slucaj, organizator je snosio sve troskove izrade iste ("istih", ako ih je bilo vise) jer je svakome u interesu da ima dobre pesme. To sto na festivalima nema dobrih pesama, odraz je samo autorske krize i nicega vise!
Evo, ti napravi jednu dobru "gradsku" pesmu i ja ti potpisujem da ce ona ucestvovati na festivalu, samo nemoj ta pucanja u prazno i apriori pljuvanja po svemu sto se zove nekako.
Evo, ja cu ti poslati Janinu pesmu koja nije prosla na Zr., a polacu ti i "Povratak Zmaja" (koji je prosao), pa ti uporedi... Ima primera koliko hoces, samo ne zelim da pricam u tudje ime... a sa festivala su odbijali i pevachice koje se ubrajaju medju najbolje Srpske pevachice, jer je morao da prodje mali Paja, ili ko vec...

Quote:
Ja definitivno nisam autenticni predstavnik tzv. "festivalskog" miljea i poslednje je sto cu raditi da opravdavam 107 hiljada verzija "Shape of my heart" na svakom od festivala i 17 Georgieva i sl. Takodje, ako su festivali namesteni, uperite prstom direktno u onoga ko namesta, iznesite dokaze, podnesite tuzbu i neka zlikovci idu u zatvor, gde im je mesto. Skrivanje takvih informacija je saucesnistvo i takodje kaznjivo. Ja kada bih iimao takva saznanja, ne bih oklevao da to javno iznesem.
Naravno da ljudi imaju pametnija posla u zivotu od ganjanja sa bitangama...

Quote:
Jos jednom, ne branim nikoga, cak naprotiv, imam i sam mnogo sumnji, ali nemam saznanja, sto je bitna razlika.
Takodje, muka mi je kada ljudi kenjaju po tudjem radu (ma kakav on bio), a ne daju nista bolje kao alternativu, uz obavezne pateticne opaske i pozivanje na neke podrazumevane moralne i estetske vrednosti. Uradi bolje, pruzi svima sansu da to cuju i spasi ljude od ove kulturoloske propasti, ali dok se to ne desi, nemoj se podsmevati necemu i nekome, jer to nije u redu.
Sto se alternative tice... naravno da je ima... Jel' ja to opet chujem istu pricu tipa : "Mi radimo super, ali u Srbiji niko ne ume da peva i da svira?"..
Opet necu da javno iznosim direktna imena, a to je stvar kulture, a ne toga da nekoga krijem, ali, znam nekoliko odlicnih pevacha, ljudi koji posteno grade karijeru jako dugo... i to bez i jedne mrlje... koji su pozivani na festivale i davali kuturne odgovore: "Hvala vam ljudi, ja nisam bas za te manifestacije... nekom drugom prilikom..." , a odgovori su bili takvi jer ljudi nece da se brukaju verifikujuci svojom pojavom manifestacije koje su takve kakve jesu i to zna cela zemlja. Pogledaj forume po net-u opsteg karaktera i videces sta je misljenje ljudi o nasim festivalima... misljenje koje preovladava sa barem 75%...
Vec sam negde rekao... postoje i mlade i kvalitetne snage u Srbiji, samo tesko da mogu da dodju do izrazaja zahvaljujuci ociglednoj situaciji na Srpskoj muzickoj sceni...

Quote:
I jos nesto... Licno, nikada nisam platio NISTA da bi neka moja pesma ucestvovala negde, niti je to uradio niko od onih koji su je izvodili. Slali smo na konkurse i pesme su prolazile, a desilo se cak letos da je i organizator uputio poziv ovim mojim klinkama i to je prvi put da smo odbili, jer nismo imali pesmu kojom bi smo bili zadovoljni. Ne znam sta da kazem vise...

Ne zamerite mi na ovakvom pisanju, nije me dugo bilo na netu
Ni ja nikada nikome nista nisam platio, ali... losi su ti argumenti. Ubedjujes ljude da je dan noc i sl... pa niko nije toliko glup. Vrlo je bitno i to za koga se radi i kakva je njegova pozicija. Ja nisam platio nista jer sam radio za Najdu koji je pevach Generacije 5 i grupe Smak, pa je organizatorima dobro doshao zbog svoje biografije. A plus je i to sto je u pitanju provereni pevach koji uzivo nece da falshira kao konj (vidi prethodnu Beoviziju i Budvu)...
Kad posaljes pesmu prosecnog Srpskog klinca, koji dobro peva, ali ga ne poznaje niko, nema nikoga iza ledja i posaljes je tako da to izgleda kao i bilo koja druga pesma... iz Kraljeva, Uzica, Negotina... pa to neko primi, onda mozes tako da kazes. Nemoj da idemo dalje u ovu prichu...

Meni nije namera da se zamerim sa tobom... daleko bilo, ali, ne mozemo da branimo neodbranjivo i kazemo za crno da je belo, a ne treba biti bas veliki muzicki genije da bi se zakljucilo na sta to sve lichi...

Cestitam i zelim sve najbolje svakome ko ucestvuje na nekom festivalu, ako misli da je to dobro za njegovu karijeru, posao... zasto da ne? Svako treba da se snadje kako zna i ume, jer vreme i uslovi nisu ni malo ruzichasti, a shut sa rogatim ne moze... ali, ne mozemo zbog toga da kazemo nesto iz cega bi moglo da se zakljuci da su festivali dobri, posteni, sjajni, bajni, a da su Srbi jednostavno anti-sluhisti, pa ponekad i ne izgledaju najlepse...

Nemoj da mi zameris, posto nemam lose namere, samo posteno kazem iz svog ugla, a i zasnovano na onome sto sam video, osetio, ili znam od druguh, ali ne iz neke desete ruke... nikakve pretpostavke.

Ja znam da si ti covek predan svom poslu, to sto radis se meni svidja i klinke su mi vrlo simpaticne. Verujem da ce biti osvezenje one ucmale manifestacije.
Samo ne mogu da se pravim lood kada se pravda kancerogeni tumor muzike u Srbiji i da kazem da djavo i nije toliko crn, vec simpaticno sivkast

Last edited by idekius; 22-02-2007 at 08:18 PM.
idekius is offline