Quote:
Originally Posted by idekius
Oggy.. zajebavas nas malo?  Ne mogu da verujem da ti nalazis reci opravdanja za Srpske lakrdije :o
|
Pa ti bar umes da prepoznas kad se zezam, a kada ne.
Sada nisam. Ali nisam nikoga ni branio. Rekao sam samo (i lagao bih da sam rekao bilo sta drugo) da je selekcija prosla bez ikakvih intervencija, jer da ih je bilo, mi tamo ne bi ni bili. Ima barem 50 "zasluznijih gradjana" nego sto su to moje klinke, te da je bilo takvih akcija, sad ne bi ni bile na listi izvodjaca.
Preslusao sam sve pesme (refrene), ali nije moje da komentarisem, jer se i moja pesma nalazi tamo. Sa tom razlikom da sam je ja uradio za ove moje klinke, a ne za festival. Igrom slucaja, ona je prosla, ali bi je snimili i izveli svakako negde.
Mislim da svi preozbiljno shvataju pricu oko festivala. I oni sto pricaju afirmativno i oni koji pljuju. Istina je, po pravilu, uvek negde u sredini.
To je samo vid zabave, nista vise, nista manje. Odredjeni ljudi tu vide svoj interes, ali ga isto tako vide i u farmaceutskoj industriji i u zdravstvu, ali nikoga nije briga kada "strucni konsultanti" daju kes lekarima da prepisuju deci bas preparate njihove firme, iako su skuplji duplo od ostalih (bio kod drugara u apoteci pre neki dan, pa sam imao prilike da se uverim kad on ubedjuje ljude da nema potrebe da bacaju pare na skupe buckurise, ali su ovi freneticno zapomagali "prepisao nam lekar!", a cak u pitanju nije ni lek, nego pomocno lekovito sredstvo...).
DAkle...
Pitanje je samo koja su i kakva cija ocekivanja. Ako radis muziku svakako, onda je red da se to negde i cuje. Ako nema gde, to je kao da radis u prazno. Na zalost, u Srbiji su festivali jedino mesto gde neafirmisani izvodjaci mogu da pokazu cime se bave i to je stanje stvari. Igrom slucaja, najveci broj kompozicija je do sada bio u tom nekom bljuvotina-etno-tursko-grckom pop stilu, ali iz vizure nekoga ko je u realizaciji "jednog od" festivala, kazem da svako ko ga organizuje, zeli da ima sto bolje pesme. SVi bi bili mnogo srecniji da se pojavi 30 dobrih, modernih pesama i da se pojave ljudi koji to mogu uzivo i da odsviraju i da otpevaju. SVima bi bilo mnogo lepse i prijatnije, jer kako ti Deki dobro znas, to je mnogo blize nasem ukusu, nego sadasnje stanje stvari. Cak mislim da to i jeste tendencija, ali da mi nemamo jos uvek nacina da to realizujemo dok se ne kurtalisemo onih sto misle da mogu sve sami ako prodaju njivu ili kravu. Zajednicki rad u muzici je dragocen i nenadoknadiv, cak ni u slucaju kod ljudi cije je znanje respektivno komplexno, ali se ovde uvek lomi na tome na koliko se delova deli lova posle svirke. Ipak, to ce morati da se menja, cak mislim da se to vec desava.
Festivali nemaju nista sa time. Oni su termin na TV-u koji svima dobro dodje i mesto gde se u par dana skupi dobro svetlo i dobar zvuk i paznja javnosti. Za sada, to i ne zvu ci tako lose? E, sad kad na njemu nastupi "ovaj" ili "onaj", tu vec pocinje da biva jasno ne kakvi su festivali, vec kakvi smo mi.
O tome treba malo razmisliti...